L'11-S s'emmirallarà en la Diada del 77

L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI presenten tots els detalls de la manifestació a favor del 'Sí' a la independència

 

La manifestació independentista d'enguany ja té manual d'instruccions. El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, han explicat aquest dijous totes les claus per l'11-S d'aquest any 2017.

 

La gent tornarà a estar convocada a les quatre de la tarda al seu tram, al qual tothom es podrà inscriure des de la pàgina web de l'ANC. A les 17:00, la música, la cultura popular i els castells donaran ambient i entreteniment i alhora es desplegaran quatre pancartes gegants als extrems dels eixos dels carrers d'Aragó i Passeig de Gràcia (Casanova, Jardinets, Passeig de Sant Joan, Ronda Sant Pere). Al mateix moment, la Plaça Catalunya s'omplirà de diverses pancartes més petites. A les 17:14, començaran a avançar cap al punt central per damunt dels assistents.

Mostra de manifestants amb la samarreta d'altres anys | Jordi Borràs

 

Els manifestants d'enguany hauran d'estar preparats, perquè la coordinació serà imprescindible. A mida que les pancartes avancin, els assistents es posaran la samarreta de la Diada del Sí, cosa que provocarà un joc de colors

El canvi de samarreta provocarà un joc de colors | Jordi Borràs

 

Jordi Sànchez ha explicat que aquesta Diada coincideix amb el quarantè aniversari de la Diada de l'any 77, dia que "un milió i mig de persones van omplir el Passeig de Gràcia" sota el lema 'Llibertat, Amnistia, Estatut d'Autonomia' ; i amb la celebració de les quatre dècades d'autogovern. Era una manifestació que "parlava del dret a 'lautodeterminació", ha dit Sànchez. "Vam guanyar la recuperació de les institucions, però el dret a l'autodeterminació va quedar al calaix" ha afegit, i ha convidat a tots els independentistes a omplir el Passeig de Gràcia perquè torni a quedar petit.

 

El president de l'ANC ha insistit que hi ha "un paral·lelisme" amb aquella manifestació que "va ser una lliçó de civisme i democràcia". "Catalunya va guanyar el respecte i l'admiració d'altres pobles de l'Estat, i gràcies a aquella mobilització, va tornar el president de l'exili i es va reestablir la Generalitat", ha afegit. 

 

El referèndum convocat per l'U d'Octubre ha protagonitzat bona part del discurs de Sànchez, Cuixart i Lloveras. Tots tres han insistit en la importància que tindrà la Diada perquè la consulta esdevingui un èxit. "Aquesta Diada està basada en el referèndum, i el món local hi serà de manera activa com sempre ha fet", ha promès Lloveras, que ha recordat que "no hi ha res més democràtic que les urnes".

Jordi Cuixart assegura que hi ha un "compromís granític" de fer-ho bé i fer-ho junts | Jordi Borràs

 

Jordi Cuixart ha recordat que el que s'està defensant "amb ungles i dents" és la democràcia, i que per això "tots els demòcrates de Catalunya i del món sencer s'haurien de veure cridats a aquesta reivindicació". "El repte és històric i la importància majúscula", ha sentenciat.

 

Comentaris