El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’1-O marca els objectius de la Universitat Catalana d’Estiu 2017
  • CA

 

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha situat el referèndum de l’U d’Octubre en el centre del programa de l’edició d’enguany i s’ha marcat dos obectius: primer de tot, fer veure la importància que té l’1-O, i en segon lloc, mantenir viu el lligam dels Països Catalans.

 

La presentació de l’esdeveniment podria comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però no està confirmada. De fet, els organitzadors de l’UCE reconeixen que aquest és un any difícil per aconseguir que membres del Govern assisteixin a les xerrades que es produiran del 17 al 23 d’agost. De totes maneres, sí que estan confirmades les asistències del conseller de Cultura, Lluís Puig, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs.

Altres actors importants dins del procés independentista són les entitats; i el president de l’ANC, Jordi Sánchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també assistiran a les jornades que acull Prada. Altres actors polítics que participaran a les xerrades són Ferran Civit (ERC), Mireia Boya (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates).

 

Això és el que s’ha explicat aquest dimecres a la sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en una presentació conduïda pel president del IEC, Joandomènec Ros, i el president de l’equip rector de l’UCE, Jordi Casassas. L’UCE té com a objectiu potenciar la cultura catalana i posar en valor la seva tradició i història política.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa