La manifestació per l’1 d’octubre, que ha finalitzat a les portes del Parlament de Catalunya al voltant de les nou del vespre, ha donat lloc a un episodi de violència després que centenars de manifestants hagin decidit romandre a les portes de la cambra catalana amb la intenció d’entrar-hi.

 

 

La pressió dels concentrats ha fet que alguns Mossos d’Esquadra s’hagin hagut d’atrinxerar dins de l’edifici, mentre des de fora els manifestants empenyien i llançaven objectes. Alguns periodistes han quedat atrapats a dins i han estat evacuats a través del zoo, han explicat testimonis a ‘El Món’.

 

Per dispersar els manifestants els Mossos d’Esquadra han activat una operació de diversos efectius de la BRIMO que s’han desplaçat a les portes del Parlament i han començat a disparar salves i han llançat fum. En paral·lel, un helicòpter de la policia sobrevolava els concentrats fent moviments bruscos i a poca alçada.

 

Aquesta acció ha generat escenes de por entre alguns manifestants que han començat a córrer entre la foscor, mentre d’altres demanaven que ningú es fes enrere i tornés a la porta del Parlament, fet que ha generat discussions i tensió entre algunes persones.

 

Un contenidor cremant a la Ronda de Sant Pere
Un contenidor cremant a la Ronda de Sant Pere | JOAN ANTONI GUERRERO

 

 

Els Mossos han aconseguit finalment dispersar els manifestants, que han sortit escapant pel Parc de la Ciutadella, a mesura que els agents de la policia catalana els empenyien cap a l’exterior. Alguns agents, visiblement nerviosos, han fet fora manifestants i membres de la premsa a empentes fins que han aconseguit tancar la porta del parc. Allà s’ha produït més tensió amb quan els manifestants han tornat per intentar obrir la porta de nou.

 

 

La policia ha hagut de continuar empenyent els concentrats pel passeig de Lluís Companys i fins a la Ronda de Sant Pere, on algunes persones han llançat pedres contra les furgonetes de la BRIMO i han cremat diversos contenidors.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa