El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxSí recrimina a CSQP i a la CUP la situació financera del Govern
  • CA

 

 

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha dedicat la intervenció a reforçar la voluntat de l’executiu català de bastir uns pressupostos socials que permetin donar resposta a les principals necessitats del país. En aquest sentit, tal i com també ha fet aquest matí Carles Puigdemont, Turull ha estès la mà a la resta de grups parlamentaris per arribar a acords: “No mirarem qui ho proposa sinó què es proposa, si és per ajudar els catalans hi serem, però no proposin coses que en aquests moments saben que no es poden complir, perquè generaran unes expectatives faltes en la gent que més ho necessita”, ha dit Turull. Ara bé, insistit que “la nostra predisposició a arribar a acords és màxima si aquests acords són realistes”. 

Però Turull, conscient que el debat de política general està excepcionalment marcat per la falta de pressupostos, que es portaran al ple en les properes setmanes, no s’ha estat de posar pressió sobre els grups que sobre el paper podrien tenir més sintonia amb uns pressupostos que destinen un 76% a les partides socials. Turull ha llançat un dard a tots els grups, però especialment a CSQP i a la CUP, recordant-los que “el Govern va posar a disposició dels catalans 850 milions d’euros, però van ser tots els que van votar a favor de l’esmena a la totalitat dels pressupostos els que van preferir que aquests diners anessin al ministre Montoro”.

 

 

El president de JxSí també ha lamentat que diversos grups hagin denunciat que el president Puigdemont hagi centrat el seu discurs en la independència, perquè “el president no ha gastat més de 2 minuts dels 107 minuts que ha parlat, mentre que altres grups han basat el seu discurs en aquesta qüestió”. I Turull no s’ha estat de donar una clatellada als comuns responent a l’atac de Dante Fachin, que ha acusat l’executiu de privatitzar els serveis públics: “Senyor Fachin, per aprendre la diferència entre concessió i privatització, li ho pot preguntar a la senyora Ada Colau, perquè a Barcelona, serveis gestionats pel tercer sector ara estan a mans de Florentino Pérez”, ha etzibat Turull en referència al fet que Sacyr i ACS es fan càrrec ara de l’atenció domiciliària a Barcelona. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa