El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxSí i la CUP rebutgen que Puigdemont comparegui en el Parlament per Gordó
  • CA

 

JxSí i la CUP han rebutjat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui en el ple del Parlament de la setmana vinent per abordar la investigació al diputat Germà Gordó pel cas 3%. Fonts parlamentàries han explicat que la proposta de compareixença ha sorgit de C’s però que no ha comptat amb prou suports per tirar endavant.

 

A més, han afegit que Cs porta diverses setmanes demanant aquesta compareixença del president i que l’han demanat de nou després d’obrir-se la investigació a Gordó. Les mateixes fonts assenyalen que la decisió no s’ha arribat a votar, en visualitzar-se que la proposta no tenia la majoria suficient per prosperar, ja que JxSí i la CUP no eren partidaris.

Fonts de Cs han lamentat que la majoria sobiranista s’oposi a aquesta compareixença, i han criticat que el president perd “una oportunitat d’or” per explicar-se davant la Cambra sobre el cas que afecta a Gordó, fins a aquest dimarts militant del PDeCAT.

 

Segons Cs la seva proposta comptava amb el suport del PP, SíQueEsPot i el PSC, per la qual cosa, si haguessin aconseguit l’aval de la CUP, podria haver prosperat ja que tota l’oposició supera en escons a JxSí. En no haver estat així, el partit d’Inés Arrimadas ha lamentat especialment que els ‘cupaires’ es posin “de perfil” amb temes relacionats amb la corrupció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa