JxSí i la CUP preveuen registrar la llei del referèndum al Parlament aquest divendres o dilluns

La llei es registrarà abans que el Parlament tanqui el període de sessions dilluns que ve

 

JxSí i la CUP tenen previst registrar la llei del referèndum del proper 1 d'octubre aquest divendres o dilluns que ve al Parlament, segons han explicat a Europa Press fonts dels grups. Tots dos grups van pactar registrar abans d'acabar el juliol la llei del referèndum que van presentar el 4 de juliol al Parlament i al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

 

Les negociacions per assegurar el registre de la norma el divendres o el dilluns 31 se centren a convèncer a una part del PDeCAT que recela de fer-ho ara i prefereix deixar-ho per després de l'estiu, i amb això impedir possibles impugnacions de l'Estat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar en un sopar, tal com publicar l'Ara, que la llei es registrarà abans que el Parlament tanqui el període de sessions dilluns que ve.

Lleis de desconnexió

 

 

A més del registre de la llei del referèndum, JxSí i la CUP preveuen explicar la llei de transitorietat jurídica, una de les tres lleis de 'desconnexió', i encara està per decidir si la presentació d'aquesta norma i el registre de la del 1-O es fan de forma simultània.

 

 

Es preveu que la presentació de la llei de transitorietat jurídica sigui similar a la del 4 de juliol, quan els diputats de les dues formacions van explicar detalls de la norma en la Càmera, encara que aquest extrem encara no està tancat i depèn de la data en la qual s'expliqui, han aclarit altres fonts.

 

 

Tramitació del referèndum

 

 

Fonts de JxSí descarten que el Parlament aprovi la llei del referèndum d'autodeterminació en aquest ple, alguna cosa que sí que podrien fer per la via d'urgència una vegada s'aprovi aquest dimecres la reforma del reglament de la Càmera catalana.

 

 

Així, la llei del referèndum es registrarà amb tota probabilitat entre el divendres i el dilluns, però no es portarà al plenari fins al cap de l'estiu --el Parlament tornarà a obrir les seves portes a partir del 16 d'agost i el primer ple ordinari està fixat pel 6 de setembre--.

 

Comentaris