JxSí i la CUP avisen l'Estat: "Amb cada denuncia estem més units"

Acte unitari a les portes del Parlament dels independentistes per refermar el compromís amb el full de ruta malgrat "la judicialització de la política"

Acte unitari de JxSí i la CUP contra la judicialització de la política | G.A

 

 

 

 

Els diputats i diputades de Junts pel Sí i la CUP s'han concentrat a les portes del Parlament per exhibir la unitat sense fissures en defensa de la llibertat d'expressió i de l'obligació dels càrrecs electes de defensar els seus programes electorals i idees de forma democràtica. La convocatòria, que han improvisat en poques hores després de conèixer que la Fiscalia espanyola ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que iniciï la via penal contra la presidenta del Parlament. Marta Rovira (JxSí) i Mireia Boya (CUP) han fet de portaveus, i han remarcat que tenen el suport "de molts demòcrates del Parlament, més o menys explícit, però sabem que encara que avui no hi siguin, hi podem comptar, molt més enllà dels posicionaments polítics que tinguem, perquè són autèntics demòcrates".

 

 

 

 

 

 

La diputada Marta Rovira ha avisat l'Estat que "com a diputats i diputades, continuarem fent la feina que ens pertoca, que és representar el programa electoral, unes idees, uns acords polítics, defensar-los i votar-los, i empènyer cap allò amb què estem compromesos, un rull de ruta clar, un referèndum i la construcció de la República". En aquest sentit, la diputada republicana ha deixat clar que "malgrat les querelles i que l'Estat s'escuda en la justícia per no fer política, farem possible tot això, perquè ens devem a les urnes".

 

 

 

 

 

 

Rovira ha insistit que els escons de JxSí i la CUP estan "compromesos amb el Parlament", i ha avisat que "tot allò que ells volen convertir en un expedient judicial, nosaltres ho convertirem en una qüestió política i ho portarem al carrer i a les urnes tantes vegades com faci falta. I volem que en aquesta defensa hi hagi tots els demòcrates del Parlament", ha assegurat Rovira.

 

 

 

 

 

 

La diputada de la CUP Mireia Boya ha denunciat "la criminalització que estem patint els càrrecs electes d'aquest país", i s'ha preguntat com pot ser que resolució rere resolució, llei rere llei, "ens trobem amb interlocutòries del TC i denúncies de l' Estat".

 

 
Diputats de la CUP i de Junts pel Sí abans de començar l'acte unitari | G.A

 

 

 

 

En aquest sentit, Boya ha remarcat que "la nostra feina no és cap altra que fer complir la voluntat dels catalans i catalanes que ens van triar democràticament, complir la resolució del 9N i denunciar la persecució de la democràtica, perquè ens remet a temps obscurs". Ara bé, també ha insistit que "cap fiscalia podrà parar la construcció de la república catalana basada en els drets i les llibertats, construïda entre tots i totes amb un procés constituent. Amb cada denúncia estem més units, i amb cada suspensió, més decidits a exercir el nostre dret d'autodeterminació, no tenim por a lluitar per la independència, no us tenim por, el poble no us té por", ha dit Boya en un missatge directe a l'Estat.

 

 

 

 

 

 

La diputada de la CUP també ha recordat que "estem també per defensar els càrrecs electes del país, al costat de la presidenta del Parlament, però també de tots els ajuntaments que van obrir portes el 12 d'octubre. La desobediència és l'única opció real que veiem davant l'embat de l'Estat i la judicialització de la política", ha conclòs.

 

Comentaris