JxCAT vol que acatar la Constitució davant la JEC deixi de ser requisit per a eurodiputats

El grup parlamentari reclama que s'adeqüi la legislació electoral a la sentència del TJUE sobre Junqueras

JxCat ha registrat una proposició no de llei al Congrés en la qual demana que s'elimini de la llei electoral (LOREG) el requisit que els eurodiputats electes hagin de jurar o prometre la Constitució davant la Junta Electoral Central (JEC) abans de ser nomenats parlamentaris a l'Eurocambra. El grup parlamentari reclama que s'adeqüi la legislació electoral a la doctrina establerta per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras i requereix a la JEC que s'adapti "immediatament als requeriments exigits als candidats electes al Parlament europeu" que estableix l'alt tribunal europeu. JxCat avisa l'àrbitre electoral que la seva negativa a expedir la credencial de Clara Ponsatí "pot suposar una vulneració dels drets de participació i representació personificats en la diputada electa".

La JEC va declarar dijous temporalment vacant l'escó de Ponsatí fins que l'exconsellera no acatés la Constitució presencialment a Madrid però el Parlament europeu l'ha reconegut igualment com a eurodiputada aquest divendres.

"La JEC ha persistit en la voluntat d'imposar requisits formals a europarlamentaris electes, aliens a la legislació europea", diu JxCat a la iniciativa parlamentària, i remarca que la "celeritat del Parlament europeu en interpretar la sentència del TJUE no ha estat seguida per la JEC".

 
 

Comentaris