JxCAT registra la baixa de Joaquim Forn com a diputat

El diputat es troba empresonat a Estremera, a l'espera que el jutge del Suprem prengui una decisió sobre la seva situació de pres preventiu

 

El conseller Joaquim Forn, que actualment es troba empresonat a Estremera amb el vicepresident Junqueras, ha formalitzat la seva renúncia a l'acta de diputat de JxCAT. El patit ha registrat la petició de baixa al registre del Parlament poc després de les 15h, tal i com ha pogut saber El Món. Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès (ICV) ocuparà el seu lloc. 

La renúncia del conseller es feia pública el mateix dia que el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, havia decidit retirar la seva petició de delegació de vot per a la sessió d'investidura, i que la Fiscalia va demanar al magistrat del Suprem que mantingui Forn i Jordi Sànchez a la presó.

 

 

Forn era número 7 a la llista de Barcelona de Junts per Catalunya a les eleccions del 21 de desembre de 2017, imposades pel govern espanyol. El conseller està empresonat a estremera des del passat 2 de novembre, i se li imputen delictes de malversaciósedició i rebel·lió. Amb aquesta renúncia, el conseller intenta afavorir una eventual sortida d'Estremera en llibertat condicional.

 

Comentaris