El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT reclama “màxima unitat” per frenar el “cop d’Estat” de la JEC
  • CA

El president del grup parlmentari de JxCAT, Albert Batet, ha reclamat aquest dissabte la “màxima unitat” independentista per frenar “el cop d’Estat de la JEC” contra la presidència de Quim Torra. En aquest marc, Batet ha dit que, tot i respectar la posició d’ERC davant la investidura de Pedro Sánchez mantenint l’abstenció, JxCAT no la comparteix perquè “el moment” que viu Catalunya “és greu, és un moment de país”. Els junters han expressat “sorpresa” pel fet que els republicans puguin considerar que el seu posicionament a Madrid sigui útil per “avançar cap a la independència” de Catalunya.

Batet ha recordat que tres presidents del seu espai polític han estat inhabilitats o cessats en els darrers anys: Carles Puigdemont, Artur Mas i Quim Torra. Davant de la darrera inhabilitació, tots els diputats de JxCAT a títol individual presentaran recursos al Tribunal Suprem en defensa dels seus drets, tal i com ha anunciat que farà el president de la Generalitat.

A banda dels recursos, JxCAT també vol que s’impulsi un text per votar en el ple d’aquest dissabte que serveixi per mostrar el rebuig a la resolució de la JEC. En paral·lel, Batet també ha fet una crida a la mobilització ciutadana “pacífica” per frenar l’operació que vol escapçar la presidència de la Generalitat.

JxCAT també considera important el paper que pugui fer la cambra catalana en aquest moment i ha demanat “plantar cara” a la resolució de la JEC, fet que suposaria no reconèixer els efectes de la decisió d’aquest òrgan administratiu que ha decidit inhabilitat Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa