JxCAT porta de nou l'autodeterminació al Parlament

La intenció del grup és presentar un text amb el mateix esperit que la moció que inicialment s'havia de votar al ple celebrat aquesta setmana

JxCat ha registrat aquest divendres al migdia una interpel·lació per activar la possibilitat de tornar a presentar una moció per recuperar el contingut de la moció sobre autodeterminació que va ajornar per "facilitar" les negociacions entre PSOE i ERC per a la investidura. JxCat va retirar-la de l'ordre del dia del ple que s'ha celebrat aquesta setmana i més tard la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va assegurar que es tornaria a presentar perquè es pugui votar. Segons el reglament del Parlament, una moció només es pot presentar després de fer una interpel·lació al ple i aquest és el mecanisme que ha activat JxCat. Així doncs la interpel·lació es farà al ple del Parlament de la setmana que ve però no es votarà la moció fins al primer ple del gener previst per al 22 i 23 de gener.

Concretament, la interpel·lació que s'ha registrat és sobre l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) pel que fa a la percepció del debat territorial a Espanya.

Borràs va revelar que JxCat havia ajornat la moció sobre autodeterminació del ple celebrat aquesta setmana al Parlament perquè així li havia demanat ERC a canvi de cedir senadors i permetre així que JxCat tingui grup propi a la cambra alta. La portaveu de JxCat al Congrés ha donat per fet que el contingut de la moció es votarà al ple i fonts del grup parlamentari diuen que aquesta és la intenció però no ho volen donar per fet ja que falta més d'un mes perquè es pugui sotmetre a votació.

 
 

Comentaris