El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT: “La resposta unitària a la sentència hi serà”
  • CA

El portaveu de JxCAT al Parlament, Eduard Pujol, ha garantit aquest dimarts que “la resposta a la sentència hi serà i serà l’adequada des del consens i des d’una posició d’unitat”. D’aquesta manera Pujol responia a crítiques que tant des dels Comuns com des de la CUP s’han fet avui mateix per la manca de proposta concreta per fer front a la comunicació de les sentències del judici contra l’1-O que s’ha de produir en les properes setmanes.

[r:1]

Pujol però s’ha tancat a l’hora de donar detalls sobre com s’està negociant aquesta resposta de país. “La gent que està negociant i parlant marcaran el calendari i tinc absoluta confiança en ells perquè trobin l’acord més transversal”, ha assenyalat el portaveu de JxCAT.

[r:2]

Tot i les crítiques de Comuns i cupaires Pujol ha dit que en la discussió sobre la proposta els diferents actors polítics “hi estan representats” i ha reiterat que “la resposta unitària hi serà”. Pujol ha comparat la situació actual amb els dies previs al referèndum de l’1-O quan es produïen situacions de desconfiança sobre el fet de si hi hauria urnes o no. “A l’hora de pactar demano un punt de confiança perquè quan en aquest país ens hi posem, ens hi posem”, ha subratllat.

Pel que fa a la investidura de Carles Puigdemont com a resposta, Pujol ha dit que JxCAT no hi renuncia però que aquesta opció “no està sobre la taula”.

D’altra banda, Pujol ha criticat les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. El portaveu de JxCAT ha denunciat que Sánchez ha posat a subhasta la presidència d’Espanya “a canvi de l’autogovern de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa