JxCAT intenta ara desdibuixar l’acord del pressupost del Parlament amb PP i Cs

Debat a la Junta de Portaveus on els junters reclamen presentar esmenes davant l'oposició dels lletrats

Continua el desori a la majoria indepentista de la cambra. Nou episodi en l’enèssima topada entre JxCAT i ERC arran de l’acord dels junters amb PP i Cs per aprovar el pressupost del Parlament. Un pacte que va aixecar les crítiques més enllà d’ERC i al món sobiranista. Davant la polseguera aixecada, ara JxCAT intenta rectificar el tret. Segons ha pogut saber El Món, el grup parlamentari ha demanat als lletrats del Parlament poder “presentar esmenes” i en tot cas, endarrerir que es portin a ple els comptes perquè “hi hagi més temps més negociar”

 

Tot va començar dimarts, quan els membres de JxCAT a la Mesa, el vicepresident primer i econòmic Josep Costa, i Eusebi Campdepadrós, van acordar amb Cs i PP aprovar el pressupost. ERC, sorpresa per l’acord, el PSC i la CUP es van abstenir i els Comuns que no ho veien clar van optar per votar-hi en contra. Segons fonts parlamentàries, el pacte incloïa dos eventuals més per a Carrizosa.

 

Aquest acord va aixecar una nova polèmica en el món independentista que ara JxCAT intenta rebaixar. Segons ha pogut saber aquest diari,  JxCAT ha preguntat als serveis jurídics de la cambra per registrar esmenes a la proposta de pressupost de la Mesa. “Entenem que és una proposta tècnica i volem saber quin seria el procediment administratiu”, expliquen des de JxCAT.

 

Però els lletrats han deixat ben clar que no val a passar bou per bèstia grossa. Els serveis jurídics de la cambra avisen que es poden presentar esmenes a propostes de resolució i a mocions però no als comptes de la Mesa del Parlament que han d’arribar negociats al plenari. Una situació que encara ha enrabessat més les coses pels junters que ara reclamen demorar l’arribada dels pressupostos al ple, previst per la setmana vinent.

 

 

Volem més temps per negociar o bé obrir un tràmit d’esmenes”, argüeixen des del grup parlamentari. Una maniobra per intentar apagar el nou incendi generat per un pacte amb el ferro del 155. Ara JxCAT procura donar la volta a la situació i acusa a ERC de pactar amb Cs portar al ple immediatament els pressupost. ERC se’n fa creus i recorda que JxCAT ha pactat d’esquena a no només a ERC sinó del president de la cambra Roger Torrent.

 

 

Comentaris