El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat insta Borrell a ser “coherent” i ordenar la Fiscalia que retiri les causes contra els polítics processats
  • CA
Albert Batet, en declaracions als mitjans de comunicació durant la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya. | @JuntsXCat

El portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha instat el ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, a ser “coherent”. Després que el dirigent del PSOE hagi admès que preferiria que els polítics processats no estiguessin en presó preventiva, Batet ha reclamat que el ministre ordeni la Fiscalia que retiri les causes contra els líders independentistes, en una atenció als mitjans des de la fila zero de la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre, aquest dimarts a la tarda. Al seu torn, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha celebrat les paraules de Borrell i ha sentenciat que “ja era hora” que el ministre es pronunciés en aquest sentit. “Ja fa temps que considerem que no hi ha causa”, ha conclòs Bonvehí.

 

Batet ha apuntat que els fets no acompanyen pas les paraules de Borrell, i ha recordat que el mateix ministre ha dificultat de “forma vergonyant” les accions de la Generalitat a l’exterior, així com ha impedit que els Mossos formin part de la seguretat de l’expresident Carles Puigdemont: “Els fets són els que són”, ha lamentat. Pel que fa a la mobilització de la Diada, Batet ha destacat que malgrat la “repressió” de l’Estat el poble de Catalunya ha demostrat una “gran capacitat de resistència”, i ha asseverat que la República és “possible”.

 

Al seu torn, Bonvehí ha dedicat la manifestació de la Diada a tota la gent que no hi ha pogut assistir, en referència als “presos polítics i exiliats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa