El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT impulsarà una llei que impedeixi tancar webs per raons polítiques
  • CA

 

“Les noves tecnologies han de servir per donar veu a la ciutadania i situar la gent al centre de les institucions públiques. Són una eina per fer una veritable democràcia participativa, amb menys burocràcia, més transparència i més proximitat”. Així s’ha expressat la directora de campanya de JxCAT, Elsa Artadi, durant la presentació del primer acte sectorial de la candidatura, dedicat a les noves tecnologies. Sota el títol “El primer e-Estat digital del món”, JxCAT vol remarcar la importància de les telecomunicacions i la innovació per “transformar la societat i aconseguir un país nou i digital”, ha explicat Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat del Govern de Carles Puigdemont. “Hem vist com es va poder celebrar un referèndum i una gran manifestació a Brussel·les, la tasca de governança digital és un gran èxit de l’ús de les tecnologies, però ara es tracta de fer això cada dia i no només de forma puntual. Podem construir un Estat amb la força de la nostra gent“, ha dit Puigneró.

 

Però per aconseguir-ho, ha afegit, “cal vetllar pels drets i deures digitals dels ciutadans”, i en aquest sentit, JxCAT proposa fer una llei que “impedeixi tancaments de webs, com ha fet l’Estat espanyol“. Aquesta llei, que podria preparar un departament específic de Tecnologia Digital, anirà acompanyada de la formació als ciutadans: “La programació i la robòtica educativa han de ser matèries troncals a l’escola, i també s’ha de reforçar la robòtica, l’enginyeria i les matemàtiques”, ha explicat Puigneró. Per altra banda, JxCAT ha assegurat que el vot electrònic “no és un problema tècnic, sinó un problema cultural, ens ho hem de creure, i hem de normalitzar el vot electrònic”. “L’empoderament ciutadà serà un dels grans reptes de cara a construir aquesta nació digital i la construcció de l’Estat”. En aquest sentit, JxCAT aposta per “una Catalunya tecnològicament ètica i sobirana en la gestió de les dades dels ciutadans, fomentant els formats oberts i distribuïts per tal que el coneixement pugui compartir-se”.

 

També ha explicat que l’objectiu és “posicionar Catalunya com a hub digital mundial referent internacionalment en tecnologies digitals avançades, ajudant les nostres empreses a digitalitzar-se i fer també més fàcil la captació d’empreses internacionals al nostre país”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa