El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT i ERC es bolquen per acollir Jami Matamala
  • CA

El retorn de l’exiliat. D’un exiliat d’especial simbologia. L’amic fidel de Carles Puigdemont, Jami Matamala, ha tornat aquest matí provinent de Waterloo, on viu un exili forçat per l’amistat amb el president de la Generalitat que més irrita a Madrid. Els passadissos del funcional aeroport de Girona s’han omplert no només de la infanteria de l’ANC local, sinó de la flor i nata de JxCAT i ERC. El retorn d’un repressaliat no distingeix, encara, de sigles. Matamala no les tenia totes. Potser serà detingut en les properes hores per encobriment en la fugida de Puigdemont. L’acta de senador assolida a les darreres espanyoles li donava certa garantia. Però per si de cas, qui hi havia a la comitiva, l’advocat Gonzalo Boye. No fos cas. “Treballaré per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats”, ha sentenciat només trepitjar terra catalana. 

La rebuda estava presidida per una pancarta amb el lema d’Espriu “es mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”. Estelades i retrats del president Puigdemont, i una munió d’activistes que tant cantaven Els Segadors com cridaven independència. “És un retorn agredolç perquè torno sol; des del Senat treballaré per una Catalunya lliure”, ha insistit en les primeres paraules públiques. Les primeres abraçades han estat amb la parella de Carles Puigdemont, Marcela Topor, a més de la seva filla, Neus Matamala.

 

 

Les salutacions han continuat amb la candidata d’ERC a les europees i parella de Raül Romeva, Diana Riba; Montse Bassa, germana de Dolors Bassa i diputada electe per Girona; així com Laura Masvidal, parella de Quim Forn. De fet, Matamala porta cartes per tots els presos signades per Puigdemont. Entre els membres de la comitiva de recepció també s’hi comptaven l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident del Parlament, Josep Costa; el president de la diputació de Girona, Pere Vila; els congressites de JxCAT, Laura Borràs i Jaume Alonso Cuevillas;  els diputats al Parlament, Francesc Dalmases, Albert Batet, Pep Riera i Gemma Geis.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa