JxCAT evita posar-se en el jardí de la prostitució i la gestació subrogada

Asseguren que és un debat que s'ha de fer a Catalunya i que es fixarà posició un cop s'hagi resolt

 

JxCAT ha evitat posar-se aquest dimecres en el jardí de la prostitució i la gestió subrogada, tot i que en el seu programa electoral diu que en aquests àmbits s'han de promoure iniciatives seguint el model suec, que rebutja una cosa i l'altra. Els junters han comparegut per abordar el posicionament del partit pel que fa a qüestions de gènere.

 

El número cinc a la llista per Barcelona, Francesc Dalmases, ha dit que JxCAT pren "posicions fermes" d'allò que creuen que "hi ha acords en sí de la societat catalana". Tant Dalmases com la cap de llista, Laura Borràs, han justificat el no posicionament perquè si bé en el feminisme espanyol "hi ha una posició clara" en aquest tema, "en el feminisme català hi ha un debat" i "fins que no sigui resolt" JxCAT no fixarà posició.

 

Dalmases ha afegit que JxCAT va treballar en una proposta de resolució al Parlament sobre aquestes qüestions i va comprovar que "era absurd" que es posicionessin. Com que els junters volen ser l'expressió del mandat popular, no fixen posició fins que aquest mandat no arribi.

 

 

La número dos de JxCAT, Míriam Nogueras, ha assegurat que aquestes dues qüestions són el centre "d'un debat que va més enllà dels partits polítics i és cert que aquí fa temps que l'hem endegat". Nogueras ha insistit que es tracta "d'un debat profund, que no s'ha tingut i mentre aquí fem polítiques per anar avançant, allà s'obvien a nivell de legislació".

 

Borràs s'ha sumat a l'opinió de Nogueras afirmant que caldrà fer el debat al voltant d'aquestes qüestions. D'altra banda, la candidata de JxCAT s'ha manifestat a favor de la igualtat plena entre homes i dones i ha assenyalat que el Parlament de Catalunya ha legislat en aquest sentit i que ha topat sempre amb "el mur" del Tribunal Constitucional a l'Estat espanyol, que posa traves a tot.

 

Comentaris