El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT evita donar pistes sobre el futur dels diputats empresonats o a l’exili
  • CA

 

Les negociacions entre ERC i JxCAT per trobar una solució per als diputats a la presó i a l’exili, que hauria de visualitzar-se abans del ple del debat de política general del proper 2 d’octubre, són hermètiques. Tant, que JxCAT i ERC no donen cap detall i no es mullen sobre els diversos escenaris oberts. El portaveu de JxCAT, Eduard Pujol, ha insistit que “quan tinguem una soluc.lica i la compartirem”, però no ha respost a si JxCAT es planteja que l’independentisme quedi en minoria i els diputats, per comptes de ser substituïts, deixin de votar. Pujol ha insistit que “el problema que avui tenim es diu presó, exili i repressió, que fan anormal la vida en aquest Parlament, més enllà de la situació concreta d’aquests diputats”. 

 

Ara bé, Pujol ha acusat el PSC d’aliar-se amb Cs per alterar les majories del Parlament: “Les majories en democràcia es respecten, i si es volen canviar, les canvien els ciutadans a les urnes. El 21D hi va haver una participació del 79,09%, però avui a la Mesa, amb 3 vots, Cs i el PSC volien carregar-se la majoria sortida de les urnes”, ha denunciat. Sobre aquesta qüestió, Pujol ha deixat clar que “no permetrem que el Parlament sigui un fangar com pretén Ciutadans, per molt que el PSC i el PSOE els facin el joc. Els despatxos no silenciaran la veu del poble que demana república i independència”, ha avisat. 

 

El portaveu de JxCAT ha dit que “el PSC es pensa que vivim als anys vuitanta, com si encara no haguéssim fet els Jocs Olímpics. El PSC es pensa que pot torejar Catalunya, però s’equivoca”. I pel que fa a les crides al diàleg que fa el PSOE, Pujol ha assegurat que “el referèndum cap en la Constitució. El respecte porta al diàleg, i podria portar a una possible solució política, però cal voluntat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa