JxCAT critica el posicionament d'ERC en la votació sobre l'IVA al Senat

Els republicans critiquen que els junters també es van oposar a una moció al Congrés que també reclamava el retorn dels diners

El diputat de JxCAT al Congrés Ferran Bel ha afirmat aquest dijous que la votació d’ERC al Senat en contra de la devolució de l’IVA del 2017 a Catalunya és una conseqüència de l’actual relació dels republicans amb els socialistes espanyols i acusa els republicans de "cobrir" el PSOE. ERC ha presentat aquesta tarda una moció alternativa. Després de conèixer-se la posició d’ERC al Senat les crítiques per part de JxCAT no es van fer esperar. Aleshores l'entorn d'ERC va reaccionar criticant que JxCAT també havia votat en contra de la devolució de l’IVA a Catalunya el dia abans negant-se a donar suport a una altra moció del PP al Congrés dels Diputats que també parlava del retorn de l'IVA.

Bel ha negat les acusacions d’ERC: “La moció al Congrés era essencialment sobre finançament local i autonòmic i subsidiàriament, a l’últim paràgraf, incloïa el tema de l’IVA”. El diputat de JxCAT ha explicat que el seu grup va presentar una moció de substitució a la proposada pel PP en la qual canviaven aspectes relacionats amb el sistema de finançament local i autonòmic i demanaven “una singularitat per a Catalunya, amb una administració tributària pròpia que recaptés tots els impostos”. A banda, afegien també “la qüestió de l’IVA i, en lloc de ‘compensar’ com proposava el PP, nosaltres dèiem ‘pagar’”.

 

El diputat de JxCAT ha subratllat que no haurien pogut donar suport a la moció del Congrés perquè incloïa la qüestió de finançament local i autonòmic: “Vam votar en contra de la moció al Congrés perquè si haguéssim votat a favor, no votàvem a favor de l’IVA només, sinó a favor de reformar el sistema de finançament autonòmic sota uns principis que perjudiquen i castigarien clarament Catalunya”. En canvi, la moció del Senat parlava única i exclusivament sobre l’IVA.

Bel reconeix que votar a favor de les mocions no suposa el retorn dels diners. Ve a ser una mesura de pressió que insta el govern espanyol a fer-ho, però aquest pot desobeir. 

 

Comentaris (8)
Miquel Fa 6 dies
A mi em sembla que tant JxC CUP i ERC van junts amb: 1 Dret autodeterminació 2.Llibertat presos polítics. I d'aquests dos punts no sortir. Lo que CUP amb tot el que ha passat és més partidari a DUI i tenen raó.
Monument franquista Fa 6 dies
I tu li has salvat el cul al franquisme. Una càrrega de dinamita al mig del riu i a cagar a la via !
¡Lucha en el barro! Fa 6 dies
Palomitas, por favor.
LLARENA dPENA Fa 6 dies
Es cert el que dius de CiU quan salvaba el cul a Escanya. .Peró, justificar aixó amb el que està fent EAC (Esquerra Autonomista) és d'una hipocresía monumental, i molta capacitat d'indecència. O és que estem en el mateix punt ara que fa deu anys?. No ha passat res en aquets temps que justifiqui que els nous autonoimistes (EAC) salvin el cul a en Sánchez i ensorri alhora la república?. Només faltaria que aquest hipócrita ho justifiqués també retrotarien.se al quew feien les autoritat
Amb el PP vivien millor. Fa 6 dies
Quan no hi ha cap programa polític, a part de la confrontació i els muntatges de màrqueting del telepredicador, s'ha d'atacar a tort i a dret. Si a més el caos intern és monumental, les previsions no poden ser pitjors.
Tres pometes té el pomer.... de tres dues en caigueren.... Fa 6 dies
És obvi que ERC i els seus votants han triat estabilitzar Espanya i menystenir la figura del President, es a dir : desestabilitzar Catalunya. Ja sabem que JuntsxCat es va aliar amb el PSOE a la Diputació de Barcelona i en Buch ha dirigit els Mossos com si fossin PN. Per tant per a mi, els comptes són clars: hi ha 3 partits catalans (JuntsxCat, ERC i CUP). Ja n he descartat 2, només em queda opció CUP.
Enric Fa 6 dies
Vosaltres no ho feu perque no podeu...no fotem
Ramon Fa 6 dies
Demencial. Senzillament demencial. Catastròfic. De debò que ha dit això de Convergència?