JxCAT, ERC i la CUP converteixen en acte de protesta una votació formal del Parlament

La cambra catalana substitueix els membres que Cs té a la Mesa del Parlament

La votació per rellevar els membres de Cs que formen part de la Mesa del Parlament s'ha convertit en una denúncia de la situació de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la resta de presos polítics i exiliats. Els diputats de Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP han votat el nom de Carme Forcadell a la doble votació sobre la composició de la Mesa, tot creant una situació insòlita. El recompte de vots s'ha fet amb la lectura de les opcions votades i algunes paperetes incloïen demandes de llibertat pels presos polítics. En un moment determinat, el president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat que en lloc de llegir els textos de les paperetes es rebutgessin mencionant-los com a "nuls". 

La composició de la Mesa del Parlament i la distribució de càrrecs és fruit d'un acord de tots els grups parlamentaris que es va prendre a l'inici de legislatura. El resultat de la primera votació ha acabat amb 56 vots a favor de Joan García (Cs), que ocuparà la vicepreisdència segona de la Mesa, després de la vacant que ha deixat José María Espejo-Saavedra. La votació ha tingut 61 vots nuls, sis en blanc i han obtingut un vot les diputades Maria Sirvent, Esperanza García, Marina Bravo, Noemi de la Calle, Najat Driouech Ben Moussa, Assumpta Escarp, Alicia Romero i Elsa Artadi.

 
El nou vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Joan Garcia (JORDI BORRÀS)

Joan Garcia (JORDI BORRÀS)

En una segona votació s'ha escollit Laura Vilchez, també de Cs, per fer el relleu de García com a secretària tercera de l'òrgan.

 

Comentaris