El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT, ERC i CUP porten a votació la denúncia del “cop d’Estat” de la JEC
  • CA

Els partits independentistes, JxCAT, ERC i CUP, han registrat aquest dissabte una proposta de resolució per debatre i votar en el ple d’urgència convocat per Roger Torrent a instàncies de Quim Torra després que la JEC l’inhabilités ahir. El text consensuat qualifica la inhabilitació de “cop d’Estat” i ratifica Torra en el càrrec de diputat i president de la Generalitat.

El text de la proposta mostra el rebuig a la resolució de la JEC i avisa que es presentaran tots els recursos judicials “oportuns” davant del que qualifica de “vulneració de drets” per contravenir “la voluntat política dels catalans i de les catalanes”.

La proposta de resolució recorda, a més, que només el Reglament de la cambra catalana pot “alterar” la composició del Parlament. Així mateix, també explicita que la cambra “dóna suport” als eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junquera si Toni Comin “perquè exerceixin plenament i en llibertat les seves funcions polítiques”.

JxCAT, ERC i CUP aprofiten el text per denunciar l’existència d’una “causa general contra l’independentisme” i exigeix la fi de la repressió, el reconeixement del dret a l’autodeterminació, l’amnistia pels presos i preses, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i la necessitat d’impulsar un Acord Nacional per defensar-ho”.

DOCUMENT: la proposta de resolució consensuada entre JxCAT, ERC i la CUP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa