El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat diu que 3 jutjats de Madrid han admès a tràmit el recurs pel veto a Puigdemont
  • CA

JxCat assegura que tres jutjats diferents del contenciós administratiu de Madrid han admès a tràmit el recurs presentats aquest dijous per Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar-los de la llista a l’Eurocambra. Tal com han informat fonts de JxCat aquest divendres a la tarda, la formació preveu que les instàncies judicials resolguin al llarg d’aquest dissabte. JxCat va formalitzar aquest dijous a la tarda les al·legacions a la resolució de la JEC que va vetar l’expresident i els dos exconsellers per la candidatura a les eleccions europees del 26-M. JxCat ha demanat al Suprem que anul·li la decisió de la JEC perquè s’han vulnerat “drets fonamentals”.

 

L’advocat de Puigdemont i, de moment, cap de llista de JxCat a l’Eurocambra, Gonzalo Boye, ha assegurat que, si cal, s’arribarà fins a Estrasburg. JxCat va presentar ahir el recurs a la JEC, al Suprem, i també davant el jutjat contenciós administratiu de Madrid contra la decisió d’excloure com a candidats a les eleccions europees Puigdemont i dos dels seus companys del Govern. La formació que lidera el propi expresident considera que tots tres tenen els drets polítics “intactes” i que la JEC ha actuat amb una “falta d’imparcialitat aberrant”. A les al·legacions de JxCat hi consta la petició de mesures cautelars perquè els tres candidats vetats per la JEC puguin ser restituïts a la llista mentre els tribunals interpel·lats no prenguin una decisió ferma. JxCat elevarà la causa al Constitucional si el Suprem o el contenciós administratiu no els donen la raó. Si el TC tampoc permet la reincorporació de Puigdemont, Comín i Ponsatí, la formació recorrerà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg.

 

D’altra banda, JxCat farà demà dissabte una roda de premsa a Brussel·les amb els propis Puigdemont, Comín i Ponsatí, acompanyats de Boye, Xavier Trias i Bea Talegón, els tres membres que els substitueixen de manera “provisional”, a l’espera de restituir-los a la llista. L’acte tindrà lloc a les 13 hores a la Unrepresented Nations and Peoples Organization, de Brussel·les.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa