El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat diu que la desescalada per territoris sense tornar competències “seria un altre error”
  • CA

El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxC) al Congrés ha alertat que la desescalada en quatre fases, per províncies i asimètrica anunciada aquest dimarts a la tarda per Pedro Sánchez “seria un altre error” si es fa sense retorn de competències. La portaveu del grup, Laura Borràs, ha considerat que “un altre estat d’alarma és possible” i ha demanat que el desconfinament es faci “des de la proximitat”. A parer de JxC són les autoritats locals les que poden veure “l’efectivitat real de les mesures”. Borràs també ha lamentat que “s’està convertint en una pràctica habitual” de l’executiu de Sánchez “rectificar mesures ja preses”, una “demostració més” de la “inoperància i la manca d’efectivitat” del govern espanyol.

La portaveu de JxC al Congrés també ha subratllat que l’equip de Sánchez “primer anuncia i després consulta”. I afegeix: “diuen que són un govern que escolta, però no ho posen en pràctica perquè veiem la compareixença del president els dissabtes per anunciar unes mesures que al dia següent comunica a la reunió de presidents”. Per això ha suggerit a l’executiu estatal que “escolti abans i millor”, i que si no vol escoltar, que no ho faci, “però que torni les competències a qui vol i sap com exercir-les”. En aquest sentit ha afegit que el govern de Sánchez “ha fet i desfet de forma improvisada” i, per exemple, ha recordat que durant diverses setmanes ha defensat que el virus “no entenia de territoris, i ara sí”.

També ha subratllat altres propostes “que havia fet prèviament la Generalitat”, com exigir el confinament total dues setmanes abans que Sánchez el decretés, i ha recordat la rectificació del Ministeri de Sanitat pel que fa a la sortida de menors, o el fet que ara es mostri disposat a desescalar per horaris “quan s’havia negat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa