JxCat descarta votar a favor de la designació d'Iceta com a senador

Una abstenció del grup de Jordi Sànchez facilitaria l'elecció del líder socialista encara que ERC confirmi el vot en contra

JxCat descarta votar a favor de Miquel Iceta com a senador del PSC per designació parlamentària, tal com ha pogut saber l'ACN. Així ho ha decidit el grup que presideix Jordi Sànchez, en una reunió dels diputats i diputades aquest dimecres al matí a la cambra, que ha durat dues hores. JxCat, doncs, es debat ara entre el 'no' i l'abstenció al líder socialista. Una abstenció facilitaria l'elecció d'Iceta encara que ERC confirmi el vot en contra, sempre i quan Cs votés 'sí'. Els republicans es reuneixen a partir de les 11:00 al Parlament i, de moment, es planteja votar en contra del nomenament d'Iceta.

Els dos membres de Demòcrates, Antoni Castellà i Titon Laïlla -adscrits al grup d'ERC- i els quatre diputats de la CUP-CC també votaran en contra d'Iceta. Cs ha assegurat que no bloquejarà la designació, sense concretar si podria votar-hi a favor o bé abstenir-se. La designació autonòmica és imprescindible perquè el president del PSC entri a formar part de la cambra alta espanyola i, d'aquesta manera, pugui ser-ne nomenat president, tal com és el desig anunciat pel PSOE.

L'hipotètic 'no' de JxCat, sumat al d'ERC i la CUP-CC, seria suficient per rebutjar la designació d'Iceta, ja que les tres formacions sumarien 65 vots en contra del líder socialista. És la mateixa xifra que reunirien Cs, PSC-Units, CatECP i PPC, en cas que tots aquests grups hi votessin a favor. Segons el reglament del Parlament, la designació quedaria rebutjada després de tres empats consecutius.

Fonts de JxCat asseguren que la majoria del grup parlamentari s'inclina per votar 'no' a Iceta, tot i que la decisió no s'ha pres de manera definitiva. El debat ha estat llarg i no hi ha hagut quòrum. Els diputats i diputats han marxat a les 10:00 hores del Parlament per acompanyar el president del Govern, Quim Torra, que aquest matí declara al TSJC.

 
 

Comentaris