El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT, en desacord amb l’augment de l’impost de successions
  • CA

El portaveu de JxCAT al Parlament, Eduard Pujol, ha expressat el desacord del partit amb alguns aspectes de la reforma fiscal pactada entre el Govern i els Comuns, especialment el fet que se segueixi “elevant l’impost de successions”. Pujol ha dit que “hi ha mesures alternatives” a l’augment d’impostos i ha afirmat que JxCAT continuarà “defensant aquestes possibilitats”.

Entre altres opcions per millorar els ingressos del pressupost, Pujol ha parlat de la flexibilització del dèficit i el reconeixement en els pressupostos dels deutes de l’Estat. Tenint en compte que s’està en període de negociacions, el portaveu de JxCAT ha demanat que “s’incloguin mesures que contribueixin a rebaixar la pressió fiscal”. Pujol ha subratllat el factor del deute de l’Estat amb Catalunya perquè “si l’Estat pagués el que deu no caldria pujar impostos”. Aquest aspecte, ha remarcat Pujol, “ha de ser viu en aquest període”.

El portaveu de JxCAT ha advertit que “s’ha de tenir present” que “si finalment no hi ha pressupostos l’acord “no prosperaria”. Així doncs, ha afegit Pujol, “és el moment d’acabar la feina que hem començat, d’empènyer en el tram final de les negociacions i converses”. Pujol ha volgut esvair dubtes sobre el suport de JxCAT a l’acord: “Per responsabilitat amb el país i els socis de Govern donem suport a l’acord, tot i que algunes de les mesures que contempla no ens satisfan, volem deixar clar que no és el nostre model de societat”.

En les converses amb els Comuns, liderades pel vicepresident Pere Aragonès, hi ha participat en tot moment la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Les negociacions, en aquest sentit, han estat correctes, ha apuntat Pujol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa