El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT denuncia “censura” en noves esmenes a la resposta a la sentència mutilada pel TC
  • CA

El grup parlamentari de JxCAT ha registrat aquest divendres esmenes a la proposta de resolució que es presenta com la “resposta a la sentència” unitària amb ERC i la CUP que el Tribunal Constitucional ha escapçat per haver plantejat debatre i votar sobre l’autodeterminació de Catalunya. La diputada de JxCAT Elsa Artadi ha explicat que l’esmena presentada inclou quatre punts.

Per una banda, es denuncia que hi ha “censura” per part del Constitucional i es reprodueix el punt 11 que ha recorregut el tribunal espanyol. En un segon punt, JxCAT reivindica la voluntat del Parlament de debatre sobre tots els temes que consideri, inclosa la monarquia. En un tercer apartat, els junters denuncien l’actitud del TC “de fer política i interpretar la voluntat política de l’Estat en contra de les voluntats democràtiques de Catalunya”. Un quart punt denuncia les “ingerències il·legals de la Fiscalia, que vulneren la inviolabilitat del Parlament”, una manera de donar suport als membres de la Mesa investigats per haver acceptat la tramitació de la proposta.

Les esmenes doncs recuperen la part que el Constitucional va tombar però de manera que figura en el text per denunciar la “censura” del tribunal. “Ens reiterem que allò que fa el Parlament es debatre temes polítics i que dins de la cambra s’ha de poder exercir la llibertat d’expressió”, ha subratllat Artadi. La diputada ha manifestat que tant la CUP com ERC expressarà a la seva manera les esmenes al text, però entén que “és el mateix posicionament” el que tindran les diferents forces independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa