El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat demana “unitat” als polítics que testifiquen al Suprem
  • CA

 

La portaveu adjunta de Junts per Catalunya (JxCat) i diputada, Gemma Geis, ha demanat “unitat de resposta” als polítics que testifiquen aquesta setmana al Tribunal Suprem en el judici de l’1-O en plena campanya electoral. “Espero que, tot i la campanya, com que la situació és tan greu hi hagi unitat de resposta”, ha manifestat a les portes del Suprem. La diputada s’ha traslladat a Madrid per donar suport als acusats en la diada de Sant Jordi i per defensar que la cultura és “l’arma més revolucionària” de Catalunya. “És una vergonya i una incoherència que s’estigui al jutjat al Suprem un poble que és pacífic i reivindicatiu“, ha manifestat. Segons Geis, el judici està acreditant que “no hi ha cap retret legal” en les actuacions dels 12 acusats.

 

Aprofitant la diada de Sant Jordi, la portaveu adjunta de JxCat ha volgut donar suport especialment a Cuixart, Sànchez i Turull que celebren el seu sant empresonats i asseguts al banc dels acusats al Suprem. A més, ha denunciat que hi ha testimonis citats aquesta setmana que considera que són “represaliats” en d’altres tribunals com l’Audiència Nacional o el jutjat 13 de Barcelona. Geis ha criticat la “causa diversificada” en diferents tribunals i ha dit que això “malmet les garanties de defensa”.

 

Han de passat pel Suprem aquest dimarts els exconsellers que van deixar el Govern el juliol de 2017 (Jordi Baiget, Jordi Jané i Meritxell Ruiz) i també el vicepresident Pere Aragonès, entre d’altres. Dimecres serà el torn del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch.

 

Gemma Geis ha aprofitat per criticar també “l’anomalia democràtica” que Vox faci d’acusació popular –fins i tot en campanya electoral, ha dit- i que això “es posarà en ordre” quan aquesta causa del Suprem acabi en tribunals internacionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa