El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat demana que es torni a citar Rajoy a la comissió d’investigació sobre el 155
  • CA

JxCat ha demanat que es torni a citar l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy a la comissió d’investigació de l’aplicació del 155 al Parlament. La diputada Gemma Geis ha fet la petició just al començament de la sessió d’aquesta setmana i ha argumentat que després de la publicació del llibre ‘Una Espanya millor’, on afirmava que el 155 s’hauria aplicat igualment si hi hagués hagut eleccions catalanes, cal que Rajoy comparegui “per donar explicacions on rau la sobirania de Catalunya i dir els danys que va causar”. Tot i això, la mateixa Geis ha admès que saben que no hi acabarà assistint, com ja va fer en la primera citació, perquè s’escudarà en el dictamen del Consell d’Estat que detalla que, com a alt càrrec, on ha de retre comptes és al Congrés.

Sobre aquest dictamen, Geis ha assegurat que el Consell d’Estat és un òrgan “polititzat” i ha recordat que l’exministra Soraya Sáenz de Santamaría, a qui s’ha referit com a “fugada” per la seva incompareixença a la comissió, en formava part. De fet, Geis ha citat la mateixa Sáenz de Santamaría per retreure-li que, amb el 155, el que pretenien era “escapçar l’independentisme”. “Demanem la seva compareixença, no pot ser que estigui fugats permanentment del control parlamentari”, ha conclòs.

El president de la comissió, Toni Morral (JxCat), ha assegurat que ara estudiaran la petició i resoldran si l’entren a tràmit o si la desestimen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa