El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT demana que la fiscalia actuï d’ofici per “l’escàndol” del CNI i el 17-A
  • CA

El president de la comissió d’investigació dels atemptats del 17-A al Parlament de Catalunya, el diputat de JxCAT i alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha dit aquest dimarts que la fiscalia hauria d’actuar d’ofici arran de les informacions publicades per Público sobre els suposats vincles entre l’imam de Ripoll i el CNI. “Estem davant d’un veritable escàndol d’abast internacional”, ha denunciat Munell.

El diputat de JxCAT ha assegurat que la ciutadania “té dret a conèixer la veritat” i per “honor, respecte i transparència en vers a la tragèdia” els fets han de ser aclarits. Munell ha anunciat que la comissió parlamentària que investiga els fets donarà una tercera oportunitat a la cúpula del govern espanyol i els membres del CNI i cossos de seguretat que no han refusat comparèixer perquè vinguin a donar explicacions. El Parlament ja va elevar les incompareixences a la fiscalia.

Així mateix, Munell ha dit que les conclusions de la comissió, un cop es tinguin, s’elevaran a la fiscalia per tal que examini si hi ha actuacions en què es vegin indicis de delictes que calgui investigar. Munell també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, comparegui per enviar un “missatge de tranquil·litat” a la ciutadania.

Per la seva banda, el portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Bernat Solé, ha qualificat les informacions aparegudes aquest dimarts de “molt greus i preocupants”. ERC ha exigit a l’Estat que “doni explicacions, la veritat i que posi llum a tot aquest temps de foscor” per respecte a les famílies i les víctimes. Solé també ha demanat que els responsables del govern espanyol i policials que no han volgut comparèixer al Parlament de Catalunya ho facin almenys al Congrés dels Diputats a Madrid. “Vivim en un estat de dret i dret vol dir saber la veritat de tot el que passa, serem contundents en exigir que s’expliqui tot el que va passar en aquells atemptats”, ha sentenciat Solé.

Els Comuns també han fet referència a la polèmica sobre el CNI i els atemptats. La portaveu dels Comuns al Parlament, Susana Segovia, ha qualificat les informacions de “molt preocupants” i ha refusat “generar teories conspiranoiques” per posar “per davant les víctimes que pateixen”. En aquest sentit, Segovia ha afegit que l’Estat “doni informacions correctes” perquè “qualsevol ombra de dubte s’investigui”.

D’altra banda, des de Cs, el diputat Nacho Martín, s’ha negat a comentar les informacions perquè són periodístiques.

Pel que fa a la CUP, el diputat Vidal Aragonès ha dit que la formació presentarà les seves pròpies conclusions sobre els treballs de la comissió d’investigació dels atemptats. Ha incidit en la necessitat de conèixer què és el que va passar l’agost del 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa