El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT i la CUP, els més rebels
  • CA

L’obediència a les lleis és un valor polític. Però, la desobediència, també. No només per Jordi Cuixart, el president d’Òmnium que n’ha fet bandera, sinó també pels votants sobretot de JxCAT i de la CUP. Així s’entèn de la darrera Onada del Baròmetre d’Opinió del CEO presentada aquest divendres en l’apartat de valors polítics. Un apartat relatiu a l’encreuament amb la intenció de vot i afirmacions sobre posicionaments polítics.

 

En concret, el CEO pregunta als enquestats el grau d’acord i desacord amb l’afirmació, entre d’altres, si “en qualsevol circumstància la llei sempre ha de ser obeïda”. La mitjana dels enquestats apunta que un 52,1% estan convençuts que ha de ser així. Però aquest acord no es compleix, sobretot, entre els votants de la CUP i de JxCAT.

 

Entre els cupaires, només estarien d’acord amb què la llei sempre ha de ser obeïda un 16,3%. En segona posició, s’hi troben els votants de JxCAT. En detall, només el 31,2% hi estaria d’acord en que cal obeïr sempre la llei. Per sota però a tocar del 50%, se situen els votants d’ERC (44,8%) i els Comuns (44,3%).

 

En canvi, entre els votants de Cs, PP i PSC estan aclaparadorament a favor d’aquesta afirmació. El 77,2% dels votants de Ciutadans considera que la llei sempre ha de ser obeïda. Un percentatge gairebé igual que els populars (77,1%) i que els socialistes (78,6%).

 

L'obediència a la llei, segons els votants /CEO

L’obediència a la llei, segons els votants /CEO

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa