El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat confia que la reforma exprés del reglament es pugui aprovar al pròxim ple del Parlament
  • CA

JxCat confia que el pròxim ple del Parlament pugui aprovar la reforma exprés del reglament que ha proposat el seu grup per poder fer de manera immediata plens telemàtics. Segons JxCat, no es pot esperar a resoldre aquesta qüestió a la tardor i s’ha de poder aplicar durant la crisi pel coronavirus. El grup presidit per Albert Batet celebra que la Mesa hagi admès a tràmit la proposició de llei i demana que la Junta de Portaveus inclogui aquesta qüestió en el proper ple. Segons va aprovar la Mesa, es poden celebrar plens durant la crisi del coronavirus amb presència màxima de 21 diputats i vot delegat. JxCat també demana que s’inverteixi la partida del Parlament destinada als actes de commemoració dels 40 anys a la lluita contra la covid-19.

JxCat vol que les sessions i votacions telemàtiques es puguin implementar en breu i asseguren que aquest dimarts s’ha presentat a la Mesa un informe dels serveis tècnics que, segons JxCat, confirma que la votació telemàtica es podria convertir en una realitat a curt termini.

Pel que fa a les mesures econòmiques que ha de prendre el Parlament davant la crisi pel coronavirus, JxCat assegura que donarà suport a les que s’acordin amb màxim consens i s’ajustin a l‘informe econòmic i jurídic que, segons diuen, la Mesa a encarregat a instàncies de JxCat per analitzar quina quantitat pot destinar-hi el Parlament i quin és el mecanisme més adequat.

JxCat vol que aquest informe inclogui una avaluació sobre la viabilitat d’invertir les partides destinades a actes de la commemoració dels 40 anys del Parlament i les despeses de representació. Dues qüestions que ja van ser motiu de discrepància amb ERC durant la negociació del pressupost de la cambra catalana.

Finalment, JxCat aplaudeix que la Mesa hagi instat els diputats del Parlament a donar el 25% del sou net de l’abril a la lluita contra el coronavirus i assegura que és una proposta seva. Es tracta, segons defensen, d’una mesura equitativa ja que es treu el mateix percentatge de salari a tots els diputats i diputades tenint en compte que les dietes per desplaçament es cobren segons el territori on viuen els electes. A efectes pràctics, el 25% del sou suposen els 250.000 euros mensuals que es recapten si tots els diputats donen la part del sou corresponent a dietes per desplaçaments, la fórmula que es va acordar per a la nòmina del març.

JxCat assegura que aquest mes de març els diputats del seu grup ja han invertit, entre d’altres, en projectes d’investigació mèdica, fabricació i compra de material sanitari; així com en entitats i associacions socials que treballen amb persones vulnerables afectades per aquesta crisi, tant a nivell nacional com territorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa