JxCat avisa Sánchez que no pot governar "sense escoltar Catalunya"

Albert Batet sosté que les defenses rebatran el "fals relat" de la fiscalia amb la "veritat" i la "dignitat" dels acusats

El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha avisat Pedro Sánchez que no pot governar "sense escoltar Catalunya" i "els 22 diputats independentistes" al Congrés. Batet ha defensat que el president del govern espanyol en funcions també hauria de convocar ERC i JxCat per parlar de la investidura. Sánchez es reuneix aquest dimarts amb PP, Cs i Podem i vol evitar dependre dels independentistes. "Hi ha una realitat indefugible i Sánchez l'haurà d'afrontar", ha argumentat el portaveu de JxCat. Batet ha afirmat que per governar amb "responsabilitat" cal que Sánchez dialogui amb les forces independentistes i expliqui amb qui vol governar. "Tenim clar que això no es pot fer sense escoltar Catalunya" i la "majoria social" independentista, ha assegurat Batet. El portaveu de JxCat ha dit que en les condicions actuals no poden recolzar la investidura del candidat del PSOE perquè "no hi ha diàleg" i "no hi ha voluntat d'escoltar". A més, ha retret que els socialistes hagin suspès els parlamentaris independentistes presos de forma "il·legítima". Batet ho ha dit aquest dimarts al matí en una atenció als mitjans davant del Tribunal Suprem.

D'altra banda, Batet ha opinat que les defenses rebatran el "fals relat" de la fiscalia sobre els fets de l'1-O i exposaran la "veritat" així com la "dignitat" dels acusats. Segons el portaveu de JxCat, les defenses demostraran que "no hi va haver violència" l'1 d'octubre i que l'únic ús de la força va ser per part dels cossos policials i de l'Estat. Batet ha insistit que la causa judicial és un "judici de la vergonya" i és "polític". El portaveu de JxCat ha argumentat que en quatre mesos de vista oral les acusacions no han pogut provar res del que sostenen i ha recordat que un informe d'un grup de treball de l'ONU ja ha dit que la presó preventiva és "arbitrària". A més, Batet ha afirmat que el conflicte polític no se solucionarà als tribunals.

 
 

Comentaris