El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT avisa: “Que no ens confonguin els copets a l’esquena del PSOE”
  • CA

 

JxCAT celebra que la Diada institucional faci referència als presos polítics i exiliats. Així ho ha expressat el portaveu parlamentari, Eduard Pujol, que ha deixat clar que “la normalitat no passa per tenir presos polítics i exiliats i per tenir amenaçada la llibertat, passa per donar la veu als ciutadans de Catalunya d’expressar-se lliurement sobre el seu futur”. És per aquesta raó que Pujol ha fet una crida a la ciutadania perquè participin a la manifestació de les 17h organitzada per la societat civil: “Necessitem mantenir viva la capacitat de mobilització, el món ens tornarà a mirar i l’Estat també farà el seu recompte. Li hem de dir a l’Estat que, davant dels copets a l’esquena, som més que mai, i el missatge de llibertat mou més del 80% dels ciutadans d’aquest país”, ha sentenciat.

 

I en referència al PSOE, el portaveu de JxCAT, ha volgut remarcar que “la repressió se’ns presenta amb una cara més amable, però hi continua essent, i sobretot prendre consciència que els copets a l’esquena –del PSOE- no ens confonguin, la llibertat i la democràcia continuen amenaçades”. I ha conclòs que el PSOE “un dia parla de referèndums i l’endemà amenaça amb un nou 155”. I finalment, s’ha referit a les actuacions de Cs les darreres setmanes cridant els ciutadans a arrencar llaçis grocs: “Al Parlament hi ha alguns còmplices del 155, i ens referim a Ciutadans, inciten a l’odi permanent i la falta de respecte a la llibertat d’expressió”.

 

Pel que fa a la negativa de Cs, PSC i PP d’assistir als actes de la Diada, ha dit que “si algú es pensa que un país que té presos polítics i exiliats viurà la Diada nacional xiulant, s’equivoca. És absolutament encertat el plantejament que fem per a l’11S”, ha dit Pujol, que ha recordat que molts dels que diuen que no hi assistiran, “tampoc no els ha interessat mai quan es feia un plantejament descafeïnat”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa