JxCAT acusa Marchena de "ficar-se en un embolic per la seva arrogància"

Josep Costa remarca que Junqueras ha de sortir en llibertat | Puigdemont i Comin han de ser eurodiputats de manera “immediata”

“A Europa no hi hagut una democràcia plena fins avui, en els termes que la defineix el Tribunal Europeu de Justícia Europea”. Aquesta és la conclusió que en treu el vicepresident del Parlament i líder jurídic de JxCAT, Josep Costa, hores després que s’hagi fet pública la decisió del TJUE donant la raó a Oriol Junqueras sobre la seva immunitat. En una roda de premsa al Parlament aquest migdia, Costa i el portaveu Albert Batet, han assegurat que la decisió “obliga immediatament a la llibertat i a la retirada de la mesures contra el president Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín”. Una situació, que segons Costa, és culpa del Tribunal Suprem que “s’ha ficat en un embolic, fruit de la seva arrogància i creure’s infalible”. “El que no pot fer el Tribunal Suprem és intentar enganyar els jutges i els tribunals”, ha reblat.

 

En aquest sentit, id esprés d’una reunió de grup amb Puigdemont i Comin per videoconferència, Batet ha exigit “dimissions” que pertoquin “davant les contradiccions que han aflorat amb la sentència”. Una resolució, per Batet, que “afecta de forma injusta als presos polítics”. La reclamació de JxCAT és que “es prenguin mesures perquè no es tornin a vulnerar drets”. Costa ha fet una clau de volta més i ha acusat l’Estat “de no poder-se estar de represaliar un altre president de la Generalitat” com avui ha passat en tant que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha inhabilitat per un any i mig el president Quim Torra.

 

 

 

 

Comentaris