El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT s’absenta del Ple del Parlament però intervé per denunciar la inhabilitació de Torra
  • CA

Aurora Madaula ha estat la única diputada de JxCAT que ha intervingut aquest dijous a la sessió de la tarda del ple del Parlament, després que la resta del grup parlamentari s’hagi absentat dels debats ordinaris en protesta per la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. La mateixa Madaula ha explicat a ‘El Món’ que han defensat suspendre el ple a la reunió de la Junta de Portaveus i que no ho han aconseguit. La versió de JxCAT contradiu les versions de fonts d’ERC i de la presidència del Parlament que en canvi diuen que no han defensat la proposta a la reunió i que han fet la demanda de manera informal fora de la reunió. Segons fonts d’ERC, no hi ha hagut acord en suspendre el ple per respecte al debat sobre els drets de les dones.

“Som aquí en el ple de les dones perquè efectivament hi ha una emergència masclista, però som aquí per respecte a les institucions i el treball que s’ha fet amb les associacions de dones i altres grups parlamentaris”, ha dit Madaula que ha anunciat que JxCAT no participaria en el debat però sí en la votació de les propostes.

Madaula ha advertit però que intervenia “per respecte a aquesta institució [el Parlament], però també a la institució del president de la Generalitat, que és per si mateix una institució i la més important del Govern de la Generalitat de Catalunya”.

La diputada ha advertit que “hi ha una emergència masclista però també política, una emergència que posa en perill la democràcia”. Madaula ha assegurat que el després de conèixer-se la sentència del TSJC contra Torra JxCAT ha demanat a la Junta de Portaveus “la suspensió” del ple. “Considerem que el dia en què surt la sentència que pretén inhabilitar el president, en què s’anuncia aquesta amenaça a la democràcia, no podem seguir el ple com si no passés res, com si fos una situació de total normalitat, quan s’estan vulnerant els drets civils i polítics de la institució més important”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa