El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un jutjat de Barcelona cita a declarar el cap de l’Oficina de Puigdemont
  • CA

El jutjat d’instrucció 28 de Barcelona cita a declarar com a investigat a Josep Lluís Alay, director de l’Oficina del President Puigdemont, el dia 15 de juliol. La citació es produeix només un  mes després de l’establiment de l’Oficina del President Puigdemont. L’origen la investigació de l’Oficina per part de la Fiscal Teresa Duerto que es va perllongar al llarg d’un any i mig, finalitzant el passat mes de febrer amb la presentació d’una querella contra el director de l’Oficina per delicte continuat de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa arran de dos viatges.  Val a dir, que l’Audiència Nacional també va sotmetre durant dos anys a una profunda investigació per un suposat delicte d’encobriment basat en què Alay acompanyava al president Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. 

En concret, els dos viatges que el Jutjat investiga és un a Nova Caledònia, en motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació del 4 de novembre del 2018.  Alay hi va ser convidat oficialment pel Front d’Alliberament Nacional Kanak Socialista (FLNKS) en representació del President Puigdemont. L’altre investigació és pel “pagament d’uns tiquets de viatge per visitar els presos polítics del centre penitenciari de Lledoners, el mes de setembre de 2018”.
  
Des de l’Oficina del President Puigdemont, recorden que segons la llei vigent, ha de “donar cobertura a les necessitats personals i polítiques amb el decor i dignitat que corresponen a les funcions exercides pel president Puigdemont”. “Sota aquesta premissa, el director de l’Oficina del 130è president de la Generalitat, i totes les persones que en formen part, treballen amb lleialtat i respecte al president, i compleixen tots els requeriments econòmics i jurídics que estableix el marc legal de les oficines dels expresidents de la Generalitat”, argumenten.

L’Ofina tampoc es queda de braços plegats. Segons informen  “en ser coneixedors que la Fiscalia, directa i indirectament, ha gastat en aquesta investigació més diner públic del que s’acusa Alay de malversar, tenim en marxa tots els tràmits legals per tal de demanar explicacions per aquest tipus d’investigacions que van a càrrec de tots ciutadans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa