El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els jutges de Trapero i de Torra no se’n surten d’entrar a treballar per a Marchena
  • CA

Finalment, ni els presidents dels tribunals que han jutjat al president Quim Torra ni al Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, treballaran a les ordres de Manuel Marchena, com a magistrats de la Sala Segona del Tribunal Suprem, la Penal. Ni el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ni la magistrada Concepción Espejel, han estat escollits per cubrir les tres vacants de la sala que presideix Marchena.

 

Finalment, el ple del Consell General del Poder Judicial celebrat aquest matí ha designat Ángel Hurtado, Javier Hernández i Leopoldo Puente com a nous magistrats de la sala Penal, per 19 vots a favor, i dos vots en blanc, segons informa l’òrgan rector dels jutges.

Enlloc d’Espejel, de l’Audiència Nacional ha escalat al Suprem, el magistrat Hurtado que va condemnar el PP com a partícep a títol lucratiu pel cas Gürtel. Hurtado també va ser ponent i part de la Secció segona de l’Audiència Nacional que decidia sobre eels recursos que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez presentaven cotra el bloqueig de comptes, la presó provisional sine die o per la competència del tribunal en el delicte de sedició, pel que se’ls investigava. Sempre va decidir en favor de Lamela. 

 

El progressista Hernández, que provè del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per a la tercera vacant, ha estat escollit Leopoldo Puente Segura, encarregat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Tots tres han entrat pel torn general, el reservat als magistrats amb un mínim de deu anys en aquesta categoria.

 

 

Més presidències

 

Per altra banda, ha escollit la magistrada María Luisa Segoviano presidenta de la Sala Quarta del Suprem, la Social, també amb 19 vots a favor i dos en blanc. És la primera dona que accedeix a la presidència d’una Sala de Tribunal Suprem en els més de dos-cents anys d’història d’aquest òrgan.

A més, el ple també ha elegit a el magistrat César Tolosa president de la Sala Tercera, del Contenciós-Administratiu. Ha rebut 18 vots davant d’un únic vot aconseguit per la candidata Pilar Teso, mentre que dos vots han estat en blanc.  Per a la Sala Militar s’ha imposat Jacobo López Barja de Quiroga amb 19 vots i dos en blanc.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa