El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jutgen Willy Toledo per insultar Déu i la Verge Maria
  • CA

Ha arrencat aquest dilluns a Madrid el judici contra l’actor Willy Toledo per un presumpte delicte contra els sentiments religiosos per insultar a Déu i la Verge Maria. Toledo s’ha assegut aquest dilluns a la banqueta dels acusats. A les portes dels jutjats, Toledo ha manifestat que ell seguirà dient totes les coses que li “surti de les orelles dir”. L’actor s’ha mostrat favorable a que hi hagi un judici obert perquè així el “món escolti que en aquest país encara es persegueix a gent no per delictes d’opinió que també, sinó per delictes d’ofensa als sentiments religiosos, per blasfèmia”. “Jo soc ateu i em cago en Déu cada dia quan em cau un plat al dit gros”, ha afegit.

Toledo ha destacat que ell se sent ofès pels discursos homòfobs, racistes i masclistes, però ha aclarit que no anirà “per la vida denunciant aquella gent pel que puguin dir”.

A finals de setembre, el jutge va processar l’actor per un delicte contra els sentiments religiosos. El cas arrenca per la demanda de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, que va denunciar Toledo per un escrit on es “cagava” en Déu i la Verge Maria. Prèviament, Toledo havia estat citat en dues ocasions pel jutge i no s’hi havia presentat i va caldre la seva detenció per obligar-lo a personar-se davant el jutge.

Després de declarar el 26 de setembre, l’actor va afirmar que acatarà qualsevol decisió que prengui el jutge i novament va tornar a repetir el text pel qual se’l va denunciar: “Jo em cago en Déu. I em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa