El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jutgen un veí de Sitges per insults homòfobs contra l’alcalde del municipi
  • CA

L’Audiència de Barcelona jutjarà dilluns vinent un veí de Sitges per haver insultat l’alcalde del municipi, Miquel Forns, per la seva condició homosexual. El cas es remunta a l’octubre del 2017, quan l’acusat va escriure a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Sitges un seguit de comentaris homòfobs: “Ja sap com acabarà el seu novio Carles Puigdemont? Li portarà vostè tabac a la garjola amb els diners dels sitgetans? Li deixarà el seu cul per a què gaudeixi sexualment en un vis a vis a Soto del Real?”. L’alcalde va denunciar els fets però va retirar la denúncia perquè l’home va disculpar-se. Amb tot, la Fiscalia ha mantingut l’acusació i demana que se’l condemni a 9 mesos de presó i una multa de 2.400 euros per un delicte contra els drets fonamentals.

 

La fiscalia considera que l’acusat va escriure els seus comentaris a Facebook amb l’objectiu de “perjudicar la dignitat” de Miquel Forns, “menyspreant” la seva orientació sexual. En aquest sentit, reprodueix els missatges publicats, amb els quals fa befa de la relació que pogués tenir amb l’aleshores president de la Generalitat Carles Puigdemont, mentre es refereix també a la seva situació judicial. Als mateixos comentaris, l’acusat afirma que té “100 mil vegades més diners” que l’alcalde, així com també “més cap i neurones, més seny i més valor”. “Fins que no el vegi prostituint-se al ‘bukake’ i fora de l’ajuntament, no pararé”, acabava la publicació.

 

El ministeri públic també recorda que l’endemà dels fets, l’acusat va fer una nova publicació a la mateixa pàgina de Facebook on demanava disculpes públiques per l’escrit anterior, mentre també va enviar una carta a l’alcalde, amb qui va mantenir una reunió on li va demanar perdó. De fet, un cop acceptades les disculpes, el batlle va retirar la denúncia. Així i tot, la Fiscalia, tenint en compte que els insults són contra un càrrec públic i que tenen una connotació homòfoba, ha decidit mantenir la seva acusació per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. A banda de la petició de nou mesos de presó, també demana que se l’inhabiliti durant tres anys addicionals per a qualsevol ofici educatiu, docent, esportiu o de temps lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa