El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una jutge sentencia que l’Exèrcit no pot ser víctima d’un delicte d’odi
  • CA

“No es pot considerar els membres de l’Exèrcit o de les Forces Armades com a subjecte passiu del delicte d’odi“. Així ho ha sentenciat la titular del Jutjat número Dos de Vic, per arxivar la causa de dues associacions de militars contra el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, arran d’un tuit en plena pandèmia per l’operació Balmis.

La jutge Leyre Úriz considera que ha d’arxivar sengles denúncies de Asfrapo (Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades) i de la Unió Militar de Tropa contra el regidor cupaire. Tot per un tuit de Coma on irònicament i per mostrar la seva oposició a que els uniformats procedissin a la desinfecció de centres arreu de Catalunya va proposar “abraça-los i tossir-los a sobre”.

La magistrada, si bé entèn que el tuit “mostra un clar missatge ofensiu i de rebuig cap a l’Exèrcit i les Forces Armades” no es pot incardinar en el tipus penal del 510 del Codi Penal. En primer terme, perquè les Forces Armades no és un col·lectiu vulnerable. Així mateix, no suposa  una infracció de la dignitat de les persones, de la prohibició constitucional de discriminació i d’el principi d’igualtat de totes les persones davant la llei. I en tercer lloc, remarca que “les Forces Armades, com a institució corporativa, no constitueixen un col·lectiu o grup amb ideologia pròpia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa