El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La jutge penitenciària acusa el fiscal d’atemptar contra els drets de Forn
  • CA

Sonora cleca. Així es pot descriure la resposta al ministeri fiscal de la Jutge de Vigilància Penitenciària del número 5 de Catalunya que autoritza l’aplicació de les mesures previstes al article 100.2 del Reglament Penitenciari al conseller Joaquim Forn, condemnat per sedició. A través de la resolució, la magistrada carrega els neulers en una autèntica guerra oberta entre la justícia i Fiscalia per la interpretació que el ministeri públic fa de l’empresonament. De fet, els acusa d’intentar atemptar contra els drets fonamentals i la Constitució arran d’obligar als presos del procés de renunciar a la seva ideologia. 

“Certament, l’intern no ha realitzat un programa específic de tractament pel delicte de sedició, com continua insistint el ministeri fiscal”, retreu la jutgessa. Una argumentació que la magistrada entén que Fiscalia continua “basant-se en realitat en la necessitat que l’intern realitzi un programa específic per canviar o modificar el seu pensament i la seva ideologia política i la que la voluntat de l’intern de continuar reivindcant el dret a decidir sobre la situació de Catalunya, de manera pacífica i no violenta,  fa témer al ministeri fiscal que pugui produir-se una reincidència delictiva, el que no es fonamenta en cap dada objectiva”. 

La part de la resolució a favor de Quim Forn amb el retret de la jutge al fiscal

La part de la resolució a favor de Quim Forn amb el retret de la jutge al fiscal Quico Sallés

“Ha de repetir-se”, continua la resolució, “com s’ha fet en altres penats de la mateixa causa, que aquests pensaments i voluntat de l’intern són legítims dins del nostre ordenament jurídic, donat que els mateixos formen part del programa de diversos partits polítics actius a Catalunya, ni tals partits ni els seus programes electorals han estat declarats inconstitucionals, ni per llei ni per resolució judicial”

“Així doncs, tal pretensió del Ministeri Fiscal de rebuig i de modificació dels principis, pensaments i voluntats legítimes que té l’intern, ha de repetir-se que ni es contemplen en la normativa penitencuiària, ni en la constitució i que atemptaria contra els més elementals drets fonamentals“. 

 

delictiva, en definitiva, podría decirse que en la administración penitenciaria moderna

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa