Imputen periodistes de vuit mitjans per revelar dades del sumari dels CDR

El titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha acordat la citació com a investigats per un delicte de revelació de secrets periodistes de vuit mitjans de comunicació -El Mundo, El País, ABC, El Confidencial, La Vanguardia, El Español, la Cadena Ser i RTVE- per haver publicat informació sobre el sumari dels membres dels CDR detinguts i empresonats acusats de terrorisme per l'Audiència Nacional. En el moment d'aquestes revelacions, d'interès públic evident i al·lusives als autos de presó dels CDR, el sumari es trobava sota secret. Unes setmanes després, el secret va ser aixecat i van aparèixer noves revelacions a diversos mitjans.

La investigació s'origina en una petició feta el passat 4 d'octubre per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que va instar un jutjat de Madrid a investigar una suposada revelació de secrets per la filtració a la premsa del contingut dels autos de presó. El Ministeri Públic va adoptar aquesta decisió després que les defenses dels set membres dels CDR empresonats demanessin que s'obrís una peça separada per investigar l'origen de les filtracions a la premsa de les parts secretes de la causa, a més de l'adopció de mesures cautelars per evitar que tornés a passar.

 

El seu escrit, el Ministeri Públic compartia que les filtracions poden suposar un delicte de revelació de secrets, però descartava que fos inclòs a la causa principal de l'AN, entenent que aquest organ no és competent. Per això demanava que el cas es traslladés als jutjats ordinaris per esclarir si existia el delicte i trobar-ne els responsables.

 

Comentaris (8)
Picafort Fa 2 mesos
Al tantoooooo! que van de cantooooo!
Barrufet emprenyat Fa 2 mesos
Putser el.jutge auria de començar per investigar quins agents de la porqueria nazional o guarracivil baren filtrar la sentencia als mitjans de comunicacio apart que trobo mol be que aquet jutge foti canya amb periodistes i fiscals o jutges que ho han filtrat. TURQUISPAIN pais de corruptes judicatura faxista i corromputa en definitiva una clavaguera a cel obert. SALUT i REPUBLICA CATALANA //*//
Emili Fa 2 mesos
Això és la justícia española. Matem el missatger i deixem impune el que realment han fet les filtracions, per cert, interessades.
Teix Fa 2 mesos
La conya en bicicleta. Perquè no busquen en les clavegueres dels propis jutjats d’on es venen els “secrets de sumari” al millor postor o als diaris més simpatitzants amb determinades ideologies? No sols dels villarejos viuen.
JLMK Fa 2 mesos
Per cert, em descuidava de dir que, naturalment, si es va assabentar a vuit medis diferents (tots medis "amics") es devia fer o en "conferència de premsa", o be per Agència Efe : sí, sí . Efe de Fransisco i efe de Franko. ¿No et Fot? ¿Fot? També amb efe, oi?
QUE ES FOTIN ELS PERIODISTES, Fa 2 mesos
Que tastin en la seva pell la represió de un estat faxiste, no son afins al regim?, dons apa, que se jodan.
lomik Fa 2 mesos
no ho acabo d'entendre, és a dir, i com ho sabien els periodistes? qui ho filtra queda impune?
JLMK Fa 2 mesos
Efectivament. Perquè qui ho filtra son Funcionaris Judicials que actuen seguint ordres o be usant els "ulls grossos" dels Jutges...Corporativisme pur. Oh!, i en contra de Catalunya, és clar...
magrab Fa 2 mesos
Periodistes davant un tribunal. Quin goig!