Imputen periodistes de vuit mitjans per revelar dades del sumari dels CDR

El titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha acordat la citació com a investigats per un delicte de revelació de secrets periodistes de vuit mitjans de comunicació -El Mundo, El País, ABC, El Confidencial, La Vanguardia, El Español, la Cadena Ser i RTVE- per haver publicat informació sobre el sumari dels membres dels CDR detinguts i empresonats acusats de terrorisme per l'Audiència Nacional. En el moment d'aquestes revelacions, d'interès públic evident i al·lusives als autos de presó dels CDR, el sumari es trobava sota secret. Unes setmanes després, el secret va ser aixecat i van aparèixer noves revelacions a diversos mitjans.

La investigació s'origina en una petició feta el passat 4 d'octubre per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que va instar un jutjat de Madrid a investigar una suposada revelació de secrets per la filtració a la premsa del contingut dels autos de presó. El Ministeri Públic va adoptar aquesta decisió després que les defenses dels set membres dels CDR empresonats demanessin que s'obrís una peça separada per investigar l'origen de les filtracions a la premsa de les parts secretes de la causa, a més de l'adopció de mesures cautelars per evitar que tornés a passar.

 

El seu escrit, el Ministeri Públic compartia que les filtracions poden suposar un delicte de revelació de secrets, però descartava que fos inclòs a la causa principal de l'AN, entenent que aquest organ no és competent. Per això demanava que el cas es traslladés als jutjats ordinaris per esclarir si existia el delicte i trobar-ne els responsables.

 

Comentaris