El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge busca les pessigolles a tres empreses pel tall de la Jonquera
  • CA

Voràgine investigadora del Jutjat d’Instrucció número 4 de Figueres pel tall de La Jonquera convocat per Tsunami Democràtic. De fet, a la instrucció ja hi ha un total de cinc atestats dels Mossos i un de la Guàrdia Civil que han permès identificar 196 persones que ja han començat a ser citades per prendre’ls-hi declaració. Ara bé, la instrucció té serrells que considera clar per continuar la investigació. Així busca les pessigolles a dues empreses de vending i una ferreteria que, segons els Mossos, hi hauria rere el muntatge de l’escenari de la frontera des d’on es van “realitzar arengues” als concentrats.

 

Segons la interlocutòria del passat 14 de juliol, el jutge ha ordenat, amb els avisos penals pertinents, que les empreses Shop Vending Número 1, Sichar e Hijos i Ferreteria Furriols identifiquin els conductors dels seus vehicles i per tal que “informin” de les persones que “van sol·licitar els serveis de transport i muntatge de materials de l’escenari”.

 

De fet, en reclama tota la documentació i la “identificació de les dades que els hi constin”, com ara factures, anotacions comptables, pressupostos, comandes, mitjans de pagament, qui va pagar i de quina manera. De la mateixa manera que exigeix la “identificació de les persones que conduïen els vehicles” que la policia considera que van portar el material.

 

Tota la investigació, encara pendent de conclusió -i va per llarg, es concentra en cinc atestats de la poderosa Unitat Central d’Informació d’Ordre Públic dels Mossos, el braç intel·ligent de la Brigada Mòbil. Un treball tecnològic de primera magnitud pels reconeixements facials i de creuament de dades a través del GOAP, el Grup d’Obtenció i Assegurança de la Prova. Entre aquests atestats destaquen el 2020-100476-8 de 31 de gener, el 2020-100476-24 d’11 de febrer i el 2020-100476-40 de 23 de març. Investigacions policials que han permès “atribuïr a persones concretes els desordres públics i danys”.

 

Per la seva banda, la Guàrdia Civil que va actuar a La Jonquera amb les seves unitats especialitzades en ordre públic dels Grups de Reserva i Seguretat, ha presentat l’atestat 2019-10476-378. Un informe policial signat per la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Comandància de Girona, que “aclaraeix fets relacionats en les diligències dels Mossos”. És a dir, aporten informació ampliada a la investigació dels Mossos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Itsuga a desembre 05, 2020 | 17:32
    Itsuga desembre 05, 2020 | 17:32
    Un jutge amb molt de treball
    • Icona del comentari de: Itsuga a desembre 05, 2020 | 17:32
      Itsuga desembre 05, 2020 | 17:32
      Un jutge amb molt de treball

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa