El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una jutge arxiva una detenció “Minority Report” dels Mossos per les protestes
  • CA

Estirada d’orelles judicial a les actuacions dels Mossos arran de les protestes post-sentència. La titular del jutjat d’Instrucció número tres de Lleida ha dictat avui el sobreseïment provisional en un cas controvertit de dues detencions practicades pels Mossos sense que es registrés cap delicte.

Segons ha explicat, l’advocada dels detinguts a El Món, Mercè Jordana, i segons la interlocutòria que ha difós la plataforma Advocacia per la Democràcia de Lleida, el cas es va registrar el 20 d’Octubre quan la policia va practicar ambdós arrestos perquè suposadament “anaven a fer un tall de carretera”. Una detenció com la famosa pel·licula “Minority Report”, enxampar el delinqüent abans de fer el delicte per una premonició policial.

 

Atès l’atestat policial número 966960/2019, els agents seguien una convocatòria de protesta a través de xarxes quan van aturar dos nois que la policia va interpretar que hi participarien. Van ser arrestats i acusats com a “possibles responsables d’un delicte de desordres públics en grau de temptativa”.

 

El 25 de novembre, els investigats van declarar dabant el jutjat. Abans però, el 7 de novembre, Mossos i Fiscalia van demanar el volcatge del mòbil per poder acreditar que estaven connectats i es conjuraven amb altres manifestants per anar a la pressumpta protesta. La defensa dels acusats va recórrer la decisió d’intevenció de les comunicacions. La Fiscalia va arribar a assegurar en l’escrit d’apel·lació que “volien causar danys a vehicles i agents”. Però l’Audiència de Lleida no s’ho va empassar i va revocar el volcatge del contingut del mòbil.

 

Ara la jutgessa ha decidit sobreseïr el cas perqupe “no ha quedat acreditada cap perpretació del delicte que va obrir la causa”. Jordana, en declaracions a El Món, admet que ha estat un cas “surrealista”. “Es veu com si detenien algú perquè tenen telepatia de què faran un delicte”, ha ironitzat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa