El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Justícia respon ara a Sànchez que “treballar en un partit no s’ajusta al seu tractament”
  • CA

La guerra oberta entre el departament de Justícia i els presos polítics continua. El darrer episodi és clamorós. Avui mateix, Jordi Sànchez enviava un comunicat amb què lamentava i carregava contra Justícia per denegar-li el seu permís de treball per prestar serveis a la Crida Nacional. Justícia afirma ara que treballar per a un partit polític no s’ajusta al 100.2 aprovat per a Sànchez.

 

El departament d’Ester Capella, d’ERC, no s’ha fet esperar. Aquesta mateixa tarda, Justícia ha remès un nou comunicat sobre la revisió del 100.2 del pres polític per part de la Junta de Tractament de Lledoners.  El comunicat assegura que es va informar favorablement a la proposta laboral “per error”. “El Departament de Justícia lamenta el perjudici que aquesta comunicació hagi pogut causar”, subscriu el departament.

 

“En realitat, la junta hi va votar desfavorablement, perquè va considerar que la proposta no s’ajustava a les condicions establertes en el Programa Individual de Tractament (PIT)”, explica el comunicat. “El PIT de Sànchez estableix que la reinserció laboral serà “en l’àmbit privat, en la docència o en una activitat similar, d’acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional””, afegeix. Així mateix Justícia seguint la  Junta de Tractament justifica l’acord desfavorable perquè “el seu PIT no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”. No obstant això, la Junta de Tractament ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té l’última paraula sobre l’oferta laboral.

 

Ara bé, per intentar foragitar dubtes, el Departament de Justícia aprofita el comunicat per “subratllar la independència dels professionals de les juntes de tractament, que actuen subjectes al Reglament Penitenciari, al marge de criteris polítics o partidistes”. “Les seves decisions en relació amb els 100.2 van directament de la presó fins als jutjats, tal com estableix la llei”, remarca.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa