Justícia remarca que es va complir el termini previst per classificar Oriol Pujol

​L'intern s'ha quedat a Brians 1 aquest matí tot i que els Serveis Penitenciaris no han rebut la resolució fins a les 10 hores

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia ha remarcat que es va complir el termini previst en el reglament penitenciari per classificar Oriol Pujol en tercer grau, ja que l'article 103.2 apunta que el període d'observació perquè la junta de tractament decideixi la classificació inicial d'un intern és de 60 dies com a màxim, "i no d'un mínim de 60 dies", afegeix la secretaria. En aquest cas, el període va ser de 56 dies. La jutgessa va revocar el tercer grau de Pujol en considerar que el temps d'observació va ser insuficient com per valorar si la seva conducta havia canviat. Pujol s'ha quedat a Brians 1 aquest matí tot i que els Serveis Penitenciaris no han rebut la resolució judicial fins a les 10 hores, dues hores després de l'hora prevista per a les sortides laborals diàries. Tot i que inicialment estava intern a Brians 2, Pujol es quedarà a partir d'ara a Brians 1, on havia ingressat des que va començar el tercer grau. 

L'any passat, la Secretaria va classificar en tercer grau 799 persones del total de 2.635 classificacions inicials que es van fer. A Catalunya, de les 8.484 persones que compleixen pena de presó, 1.640 ho fan en tercer grau. Representen un 26% del total d’interns classificats.

 
 

Comentaris