La Justícia espanyola avisa els catalans que només permet les queixes en castellà

EL CGPJ retorna les reclamacions exigint la traducció

Si et queixes, fes-ho en castellà. Aquest és el missatge que ha rebut un ciutadà d'una queixa presentada davant el Consell General del Poder Judicial durant la seva inculpació arran de la campanya d'Òmnium. Concretament, el ciutadà es va autoinculpar el 6 de novembre i alhora va registrar una queixa pel tracte rebut i pel retard de l'atenció als jutjats de Girona.

 

Una setmana més tard, la Unitat d'Atenció Ciutadana del CGPJ li ha remès avui una missiva en la que després d'agrair la seva reclamació, li exigeix que la tradueixi al castellà si vol que es tramiti. "És precís", adverteix la resposta del CGPJ a la que ha tingut accés El Món. 

 

 

El Consell argüeix que és un òrgan constitucional d'àmbit estatal que té la seu a Madrid i que la seva jurisdicció és estatal. En aquest sentit, al·lega la sentència del Tribunal Constitucional 31/2010 que li permetria obligar només a l'ús del castellà. 

 

Comentaris (17)
xavier Fa 2 mesos
Esta clar el criteri, per utilitzar els serveis que paguem entre tots només podem utilitzar l' idioma de tots (la intersecció) en llòc de la unió que tant empren en els seus plantejaments.
Fat Boy Fa 2 mesos
Aquests no eren d'aquells que deien que els drets els tenen les persones i no els territoris?.
Josep M. Fa 2 mesos
Si, jo em queixo !! Resulta que amb el tall de La Jonquera, es produeixen unes pérdues de 15 milions euros diaris. Jo us responc : A - Si quan era l'hora haguéssiu fet el Corredor Mediterràni les mercaderies no estarien bloquejades. B - Quin cost ha tingut haver de fer dues eleccions en poc temps ? doncs 280 milions euros. Us hauria de caure la cara de vergonya, començant pel president del Transport un tal Villaescusa, acusant de negligència a la Generalitat.
1888 Fa 2 mesos
estos no se acuerdan que ellos cuando hablabas catalan te decian .... no hable como los perros....digamoslo lo que hacian con la gente que hablaba en catalan entre ellos que hacia la guardia civil... lo que han echo con el euskera esos españoles no quieren al resto que no habla como ellos.
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Els corregidors espanyols fan la seva feina: no ja maltractar si no reprimir i reprimir els catalans, la seva història, la seva llengua, la seva cultura... Res de nou; la lluita per la Llibertat dels catalans és llarga i dura, però hem de seguir, per donar un país millor els nostres nets i els nostres fills. ¡No defallim!!
Rocacorba Fa 2 mesos
Cal recordar, com un sol G. C. o be P. N. ñol, et pot obligar a parlar la llengua ñola. CATALUNYA es una colonia, quantes persones, la G. C. o be la P. N. els hi ha retirat la estelada, els hi fet perdre un vol, perdut un partit de futbol,els he entretingut retinguts irracionalment, i tot perquè saben que ells que son forasters a CATALUNYA, tenen tot el poder sobre els colonitzats. SoN ELS AMOS. PER OCUPACIÒ PER LA FORÇA.
Francesc Fabre Fa 2 mesos
Fent amics...
Ho diuen a crits Fa 2 mesos
Si voleu denunciar en català heu de ser INDEPENFENTS. Ens esperonen molt.
Jose antonio Fa 2 mesos
Que els bombin als jutges i fiscals de catalunya
Miquel Fa 2 mesos
Es veu que els jutjats enlloc de buscar traductor ho tiren a les escombraries. La justicia del regim franquista que no es va netejar amb la const.78.. :(
Claravalls Fa 2 mesos
A la merda la puta injustícia francofeixista española.Que us bombin rates franquistes rabioses i aparatoses.Sou els fills i hereus de l'assassí Franco. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Pepe Fa 2 mesos
A les hores no li dieu justícia!
Núria J. Fa 2 mesos
No cal reclamar un tracte diferent ,una situacio mes per demanar l'independencia ,Ña es estructurament agresiva , intolerant i no saben que el RESPECTE es la primera condició per relacionarse. Si fessin quelcom per millorar seria fals.
Català a Mallorca Fa 2 mesos
A clar!!!!! X això en Llarena ho envia tot a Bèlgica tmb en castellà!!!! És "la lengua del imperio" oi?.... fastiguet fastiguet fa tot aquest estat espanyol....
Català Fa 2 mesos
Castelhano, a lingua do Império... a língua do culto à sangrenta Deusa Hespanha. E há quem sonhe ver o reino d'Hespanha Oriental transformar-se numa nova Suiça... Asens, decerto... 😲
JORDI Fa 2 mesos
DES DE LA COLONIA NOMES ENS PODEM COMUNICAR AMB LA LLENGUA DE LA METROPOLI...Au a prendre pel cul !!!!
manel Fa 2 mesos
El normal seria que ho traudeixin ells, no posen traductors als inmigrants que no entenen castellà quan han de declarar? Tant a comissaria com al jutjat tenen traductors.