El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La justícia britànica deixa en llibertat Clara Ponsatí
  • CA

La justícia britànica ha deixat en llibertat l’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí, que aquest matí s’havia presentat voluntàriament davant de les autoritats judicials d’Escòcia després que Espanya hagués demanat una euroordre per detenir-la acusada de sedició. De fet, ni tan sols li han retirat el passaport perquè no veu risc de fuga. A més, el jutge ha fixat pel proper 12 de desembre la primera vista preliminar per començar a analitzar l’euroordre emesa per Pablo Llarena

Ponsatí, que treballa com a professora a la universitat escocesa de St Andrews, s’havia lliurat avui a la Policia d’Edimburg, la ciutat en la qual resideix des de fa dos anys, acompanyada del seu advocat, Aamer Anwar. El lletrat ha assegurat que Espanya “utilitza l’euroordre com a mecanisme de persecució política”. 

Es tracta del tercer intent de detenció d’Espanya contra Ponsatí des que va marxar a l’exili a finals d’octubre 2017. La primera, quan residia a Bèlgica, i la segona, quan ja es trobava en terres escoceses, no van fructificar. A la tercera, Llarena ha presentat, entre la documentació requerida per Regne Unit, la sentència del judici del procés, però tampoc no li ha servit. Tot plegat, precedit per la polèmica per les pressions del govern en funcions del PSOE perquè interferís en la decisió judicial sobre Puigdemont i Comin. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa