El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Justícia arxiva les autoinculpacions d’Òmnium perquè “no són càrrecs públics”
  • CA

Els Jutjats catalans arxiven les autoinculpacions que va impulsar Òmnium arran de la sentència del procés. En una compareixença, el seu portaveu i vicepresident, Marcel Mauri, ha informat que centenars de ciutadans ja han rebut una interlocutòria en la que se’ls hi comunica l’arxiu de l’autoinculpació perquè “no són càrrecs públics”. Un argument que Mauri replica amb un contundent: “I ens poden dir quin càrrec públic tenia o té Jordi Cuixart?”

 

És un fet bastant increïble”, comenta Mauri a les portes de la Ciutat de la Justícia aquest matí. “Demostra el doble raser de la Justícia espanyola que, per una banda condemna Cuixart a 9 anys de presó, i a la resta dels ciutadants els hi arxiva la causa”, ha afegit.

 

La campanya d’autoinculpació, però, continua. De fet, segons Òmnium ja hi ha milers de persones tot i que no es pot concretar la dada perquè no hi tenen accés. Així mateix des de l’entitat critiquen els “problemes” que els hi ha posat la justícia, limitant les autoinculpacions a 25 al dia o posant entrebancs als escrits en català. “Són irregularitats de la Justícia actua amb voluntat de fer justícia sinó venjança contra Cuixart i la resta de presos polítics”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa