El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La justícia alemanya deixa Puigdemont en llibertat
  • CA

L’Audiència Territorial d’Slesvig-Holstein descarta el delicte de rebel·lió per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el deixarà en llibertat sota una fiança de 75.000 euros mentre s’estudia l’entrega. El tribunal l’allibera ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència. Tenint en compte que es descarta el delicte de rebel·lió, el jutge diu que queda rebaixat de forma “significativa” el “risc de fuga” de Puigdemont i que, per tant, no calen “mesures tan dràstiques” com la presó preventiva. 

 

En un comunicat, el tribbunal alemany també ha explicat que només tramitarà la petició pel delicte de malversació de fons. El comunicat del jutge indica que, a priori, el delicte de malversació “no sembla inicialment inadmissible” però crec que cal “aclarir més fets i obtenir més informació”. 

 

La justícia haurà de citar-lo ara a declarar, i la decisió final sobre si se l’extradeix, només per malversació, pot arribar en un termini màxim de dos mesos. En el comunicat, sassegura també que la justícia alemanya és imparcial i que no té constància que hi hagi una “persecució política” contra Puigdemont

 

La policia alemanya va detenir Puigdemont el passat diumenge 25 de març quan el president passava pel país, en direcció a Dinamarca, per dirigir-se al seu domicili de Waterloo. Venia de Finlàndia on havia estat convidat per fer algunes xerrades. Des d’aquell dia, el president ha estat a la presó de Numünster, a l’estat de Schleswig-Holstein, al nord d’Alemanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa